Konut Haberleri
12 Kas 2016 15:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:49

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de bitecek

Her yıl 92 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Kapalıçarşı'nın çatısı 2017'de bitirilecek.

Kapalıçarşı'nın çatı restorasyonu 2017'de bitecek
AK Partili Başkan Mustafa Demir, bir gazeteye verdiği röportajda Kapalıçarşı'da gerçekleşen çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Her yıl 92 milyon 200 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Kapalıçarşı'da bazı sorunlar olduğunu belirten Demir, "2009’da Eminönü bize bağlandığında ilk üzerine gittiğimiz yer burası oldu. O yıllarda bu sorunların çözümü için araştırmalar ve projeler yaptık. Başkanlıkta üçüncü dönemim. Restorasyon konusunda tecrübe sahibiyiz. Biz başladık, çok çalıştık ama yine de kanun gerekiyordu. O dönem başbakanımız olan Tayyip Bey önümüzü açtı. Tüm bunları üst üste koyduğumuzda, Kapalıçarşı kurtuldu diyebilirim" dedi.

Demir ayrıca, "Kapalıçarşı’nın röntgenini çektik. Sorunlarını biliyoruz. Kapalıçarşı’yı geleceğe aktarılacak bir eser haline getirdik. Bu başarı sadece Fatih Belediyesi’nin değil. İstanbul Valiliği’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin, Kültür Bakanlığı’nın ve hükümetin desteği de çok önemliydi. Şu an 13 kişilik bir yönetimi de var. Bu yönetim, problemlerin çözümünde tam yetkiye sahip. Çatıyı 2017’nin sonunda bitireceğiz" diye konuştu.