Kent Haberleri
23 Ara 2017 10:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Kapalıçarşı’da yeni dönem! Kiralar artık…

Dünyanın en eski alışveriş merkezi Kapalıçarşı’da dövizin yükselmesi ile birlikte kira fiyatları uçmuştu. Ancak kira bedelli artık hızla TL’ye dönmeye başladı.

Kapalıçarşı’da yeni dönem! Kiralar artık…
Sabah Gazetesi'nde yer alan bir habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2016'da Kapalıçarşı’da kira indirimi çağrısına rağmen düşmeyen kira bedelleri dükkân sahiplerini zora soktu. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkan Yardımcısı Haşim Güreli, ana cadde üzerindeki dükkanların kiralarında bir artış olduğunu ama bu artışın diğer dükkânlar için geçerli olmadığını söyledi. Güreli, "Döviz ve altınla kira tahsili yapılması kiralarda artışa neden oldu. Artık Türk Lirası'na dönüşler hızlandı. Bu sayede yakın gelecekte kiralar düşecek. Kapanan dükkânlar açılacak" dedi. 

FİYATLAR TURİSTLERE DE YANSIYOR

Yüksek kira bedellerini ister istemez sattıkları mallara yansıttıklarını aktaran esnaf, bu durumun turistleri rahatsız ettiğini ve gelen turist sayısında gözle görülür bir azalma yaşandığını her fırsatta dile getiriyordu. Kiralardaki fahiş artışlar nedeniyle yapılan zamların turistleri rahatsız ettiğini aktaran esnaf, kiralarda indirim yapılmasının turizmi de canlandıracağını söylediler.    Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Kapalıçarşı'yı yılda 92 milyon kişi ziyaret ediyor. Kapalıçarşı'da en fazla ilgi duyulan esnaflar ise kuyumcular oluyor.