Konut Haberleri
19 Kas 2014 14:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:10

Kapadokya Havalimanı ihaleye çıkıyor

DHMİ, havalimanının işletme hakkının devri için 21 Kasım'da ihaleye çıkacak.

Kapadokya Havalimanı ihaleye çıkıyor
Dalaman ve Milas-Bodrum havalimanlarının işletme hakkının devrederek ekonomiye 1 milyar 678 milyon avro kazandıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın işletme hakkının devri için 21 Kasım'da ihale yapacak.

DHMİ, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın kiralama suretiyle işletme hakkının devrininin yapılacağı ihale, kapalı zarf içinde teklif alarak açık artırma usulüne göre gerçekleştirilecek. Geçici teminat tutarının 50 bin avro olacağı ihale, 21 Kasım'da Genel Müdürlük binasında yapılacak. İstekliler, ihale dosyasını KDV dahil bin lira bedelle satın alabilecek. Teklifler, ihale gününe kadar teslim edilebilecek.

2 ihaleden rekor kazanç

Genel Müdürlük, bu yılın mart ayı içinde Dalaman Havalimanı dış hatlar terminal binasının işletme hakkı ile Milas-Bodrum Havalimanının yolcu terminallerinin işletme hakkının devri için iki ihale düzenlemişti. Her iki ihaleye de sektörün büyük firmaları ilgi gösterirken, Dalaman Havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi KDV hariç 705 milyon avro YDA İnşaat, Milas-Bodrum Havalimanı ihalesinde ise 717 milyon avro TAV Havalimanları Holding vermişti. DHMİ, böylece Mart ayında 15 gün arayla düzenlediği iki ihale sonucu toplam 1 milyar 677 milyon 960 bin avro kira geliri karşılığında iki havalimanının devrini gerçekleştirmişti.

DHMİ, 2011'de düzenlediği ihalede de İzmir Adnan Menderes Havalimanı iç ve dış hatlar terminallerinin işletme hakkını KDV hariç 610 milyon avro karşılığında 2032 yılı sonuna kadar TAV Havalimanları Holding'e devretmişti.

Aydın-Çıldır Havalimanı'nın işletme hakkını da 2012'de, KDV hariç yıllık net karının yüzde 7'sine karşılık 20 yıllığına THY Anonim Ortaklığı almıştı.

Öte yandan, Genel Müdürlük, Kocaeli/Cengiz Topel Havalimanı ile Samsun/Çarşamba Havalimanı kiralama ihalelerine de bu yıl içinde çıkmayı hedefliyor.