Sağlık & Kültür Sanat
22 Eki 2016 19:23 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 20:41

Kanaryalar Edremit'te yarışıyor

- Edremit Yorkshire Kanarya Kulübünce düzenlenen etkinlikte bin 700 kanarya, ötüşleri ve güzellikleriyle değerlendirmeye alınıyor- Kulüp Başkanı Ekici:- "Bin 700 adet kuşun katılımı var, bu bir rekor"

Kanaryalar Edremit'te yarışıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde bin 700 kanaryanın katılımıyla ırk güzellik yarışması başladı.

Edremit Yorkshire Kanarya Kulübünce (EYCC) tatil köyünde organize edilen "2016 Yorkshire Show" kapsamında çeşitli illerden getirilen bin 700 kanarya, duruşları, ötüşleri ve güzellikleriyle değerlendirmeye alınıyor. Jüri üyeliklerini İngiliz kanarya uzmanları Bob Pepper ve Stephan Dominey'in yaptığı yarışmada en iyi 7 kuş seçilecek.

Kanarya severler yarışlara yoğun ilgi gösteriyor.

Kulüp Başkanı Kamil Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kurdukları kulübün ilk etkinliği olarak bu yarışmayı düzenlemekten mutlu olduklarını söyledi.

Ekici, şöyle konuştu:

"Burada çok güzel bir ortam var. Bin 700 kuşun katılımı var, bu bir rekor. Kırılmayacak bir rekora imza attı Edremit'imiz şu anda. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Buraya gelen üreticiler Türkiye'nin dört bir yanından Ankara, İstanbul, Çorum neresi aklınıza gelirse her taraftan yetiştiriciler burada. Şu an kuşlarını yarıştırmakta ve merakla seçim sonuçlarını beklemekteler. Cuma, cumartesi ve pazar günü devam eden yarışmanın son gününde saat 18.30'da sonuçlar açıklanacaktır.

İngiltere'den iki yabancı hakemimiz, Yorkshire dalında duayen olmuş, isim olmuş, marka olmuş uzmanları getirttik. Zor ulaştık ama bizi kırmadılar, sağ olsunlar."

Kanarya yetiştiricilerinden İsmail Hasar da yarışma için geldiğini kaydederek, "Biz de burada fazlalık olan kuşlarımızın satışlarını yapıyoruz. Yorkshire kanaryanın fiyatları 100 dolardan başlar, modeline, stiline, ötüşlerine göre değişir. Dolar bazında düşünürsek 10 bin dolara kadar çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Yarışma, yarın sona erecek.