Ekonomi
16 Ara 2020 15:22 Son Güncelleme: 16 Ara 2020 15:36

Kanal İstanbul'da tapular tek hızıyla hazırlanıyor... Yeni isim de evraklara girdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'çılgın projem' dediği Kanal İstanbul tartışmaları sürerken tapular jet hızıyla hazırlanmaya başladı. Üstelik Kanal İstanbul çevresindeki yeni oluşacak yerleşim bölgesi için isim bile verildi. O isim evraklara, kayıtlara geçti...

Kanal İstanbul'da tapular tek hızıyla hazırlanıyor... Yeni isim de evraklara girdi!

Kanal İstanbul projesinde tüm tartışmalara rağmen hazırlıklar son sürat devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek olan yerleşim alanı için isim de belirlendi. O isim kayıtlara girdi: “Yenişehir”.

Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı. Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı. CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman “Hükümet, Kanal İstanbul projesinde tam gaz ilerliyor” dedi.

Çılgın proje Kanal İstanbul'un çevresinin imar ve tapu süreci adım adım bitiriliyor. Kanalın etrafına inşa edilecek Yenişehir'in Başakşehir ilçesinin Şahintepe Mahallesi sınırları içinde yer alan yapı adalarında İmar Kanunu'nun 18.Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulaması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11 Aralık 2020'de onaylandı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; net arsa tapularının belirlenmesi anlamına gelen uygulama, 15 Aralık itibariyle bakanlık tarafından itiraz aşaması için askıya çıkarıldı. CHP'li İBB Meclis Üyesi Ataman jet hızıyla ilerleyen plan ve tapu sürecine ilişkin konuştu.

“1 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Ataman, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un TBMM'de Kanal İstanbul ile ilgili son adımları attıklarını açıklamasından birkaç gün sonra kanalın Şahintepe etabının “madde 18 uygulamasının” askıya çıkarıldığını belirtti. 

Ataman “Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir'de son olarak madde 18 uygulaması askıya çıkmayan Arnavutköy'deki 1-2-3. etaplar kaldı. Onların da bu ay askıya çıkacağı söyleniyor. Böylelikle Yenişehir'in bir sene içinde tüm imar planları tamamlanmış olacak” dedi. 

İMARLI ARSASI OLANLAR DİKKAT!

Cumhurbaşkanı'nın Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı “1 numaralı projemize yakında başlıyoruz” açıklamasına ilişkin konuşan Ataman, ihale sürecinin önünde hiçbir engel kalmadığını belirtti. Ataman, şöyle konuştu: 

"Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak hükümetin önceliğinin; cumhurbaşkanının açıklamalarından pandemi ve buna bağlı sorunlar olduğunu biliyorum. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın önceliğinin de bu olması beklenirken görüldüğü gibi hemen 18 uygulaması yapılmış ve askıya çıkarılmış."

"Yıllardır oranın kahrını çekmiş, kuş uçmaz kervan geçmez köylerde hayatta kalma mücadelesi vermiş kişilerin hakkı yenmemiştir diye umut ediyorum. İmarlı arsası olanlar askıya çıkan uygulamayı kontrol etmeli, arsaları yeniden parseller oluşturulmak suretiyle alınmış olabilir."

ETİKETLER
#Kanal İstanbul