Konut Haberleri
11 Kas 2012 16:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:11

Kanal İstanbul’da ‘savaş’ çıktı!

Başbakan'ın geçen yıl açıkladığı çılgın proje olarak tanıtımını yaptığı Kanal İstanbul'un marka tescili için kamu ve özel sektör kapıştı.

Kanal İstanbul’da ‘savaş’ çıktı!

Başbakan'ın geçen yıl açıkladığı çılgın proje olarak tanıtımını yaptığı Kanal İstanbul'un marka tescili için kamu ve özel sektör kapıştı. Kamu ve özel sektör ‘Kanal İstanbul’ markasının tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulundu.

Hem ‘Kanal İstanbul’ hem de ‘Kanalİstanbul’ olarak yapılan başvurular içinde en ilginci projenin neredeyse sahibi olan Ulaştırma Bakanlığı’nın başvurusuna verilen yanıt oldu. Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaat Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi marka tescili için başvurdu.

Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başvuruları reddedilirken, Kiler, 'Kanalİstanbul' başvurusuna onayı aldı.

‘Kanal İstanbul’ olarak yani iki kelimenin ayrı ayrı yazıldığı hali dışında bir de ‘Kanalİstanbul’ olarak başvurular yapıldı. ‘Kanalİstanbul’ markası için ise Kiler Holding’e ait olan Denge Reklam 45 alanda marka tescilini aldı.

RADİKAL

Haberin tamamını okumak için linke tıklayın:

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1107371&CategoryID=80