Konut Haberleri
11 Nis 2016 12:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Kanal İstanbul hayal olmaktan çıkıyor

Kanal İstanbul projesinin yakın zamanda gerçekleşeceğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu projenin hayal olmadığını belirtti.

Kanal İstanbul hayal olmaktan çıkıyor
Birçok projeyi barındıran Kanal İstanbul çalışması bazı bölgelerin değerini arttıracak. Konuyla igili Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuştu.

İstanbul'da göç alımına engel olamıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "konut bakımından İstanbul gerçekten çok farklı bir noktaya geldi. Zira göç alma noktasında önüne geçemiyorsunuz. Ben belediye başkanlığımda 'Nakil ilmuhaberi verilmesi gerekir.' dediğimde kıyamet kopardılar. Eğer biz o zaman nakil il muhaberini kabul ettirebilseydik, bugün İstanbul 15 milyona kesinlikle ulaşmazdı. O zaman nüfus 8 milyondu ama şimdi neredeyse katladı."

Kentsel dönüşüm projesini hayal olmaktan çıkardık

Afetlere hazırlık kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının ardından, biraz daha mesafe katedilmiş olunacağını belirten Erdoğan, "kentsel dönüşüm için 5 Ekim 2012 tarihinde Esenler Havaalanı Mahallesi'nde ilk kazmayı vurmuştuk. Bu mahalledeki ilk çalışmalar tamamlandı. İnşallah önümüzdeki ay hak sahiplerine anahtarları teslim edilecek. Bu bölgede 2 bin 373 konut ve 55 iş yeri yapıldı. Böylece kentsel dönüşümü, bir proje, bir hayal olmaktan çıkartıp, fiilen gerçeğe dönüştürmüş oluyoruz."

''Kanal İstanbul olacak''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "biz toplu konutta artık özgün mimariyi, yerel mimariyi hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. 2011 yılına geldik 500 bin konutluk hedef aşıldı. Şimdi 2023'e kadar ikinci bir 500 bin hedefi var. Şimdi bu hedefi de aştık ve toplamda inşallah diyoruz ki 1 milyon değil, 1 milyon 200 binlik bir rakama doğru gidelim. Çünkü Kanal İstanbul... Kanal İstanbul yapıldığı anda Kanal İstanbul'un her iki tarafında gerçekten İstanbul'un şanına yakışır konutlarla, Kanal İstanbul'un farklılık arz etmesi gerekiyor. Buna da hep 'olur mu canım' diyenler çıktı. Arkadaşlar, Kanal İstanbul olacak. Kanal İstanbul'u yapacağız. Kim ne derse desin yapacağız."