Konut Haberleri
11 Haz 2016 12:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:25

Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona gelindi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona geldiklerini ve artık netleştireceklerini açıkladı...

Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona gelindi
Başbakanlık koltuğuna oturan Binalı Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan boşalan koltuğunu uzun yıllar boyunca bakanlıkta görev yapan Ahmet Arslan doldurdu.

Son yıllarda mega projelere imza atan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın çalışmaları hakkında Serpil Çevikcan’a konuşan Bakan Arslan, Kanal İstanbul projesindeki çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

“Kanal İstanbul’u 65. hükümet döneminde başlatmak istiyoruz” diyen Bakan Arslan, “Başbakanımızın başlattığı çalışmaları devam ettirerek hızlı bir şekilde projeyi bu dönemde başlatmamız gerekiyor” dedi.

Bakan Arslan, taşımacılıkla ve etrafındaki ticari alanlarla ülkeye ciddi bir ekonomik kaynak sağlayacak olan Kanal İstanbul projesinde güzergahla ilgili çalışmalarda son gelindiğini ve artık netleştireceklerini söyledi.

Projenin kaynağının nasıl sağlanacağı konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Arslan, Yap – İşlet – Devlet sisteminin bu tarz mega projelerde başarılı olduğunu açıkladı. Bakan Arslan, “Şuan Kanal İstanbul’da güzergah ile birlikte bu sistemi kurguluyoruz. O kurguları bitirdikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.