Konut Haberleri
16 Nis 2016 19:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:13

Kanada modeli tünel geliyor

Kar ve kışın çok yoğun yaşandığı Van'a Kanada modeli tünel yapılacak

Kanada modeli tünel geliyor
Doğu'da kara kışa yol çözümü. Kar sebebiyle sürekli kapanan yollara müdahale etmeye hazırlanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ilk olarak Van'da uygulayacağı Kanada modeli kar tüneli ‘kar tüneli’ ile yolların yoğun kar yağışında bile açık olmasını sağlayacak.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde 3 bin 10 metre rakımda bulunan Karabet Geçidi'nde yapılmakta olan ‘Kanada modeli kar tüneli'nin bu yıl sonunda tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. 9 metre genişliğinde ve 5.5 metre yüksekliğinde tasarlanan kar tüneli 2 bin metre olarak planlanmış olup şimdiye kadar bin 300 metrelik kısmı tamamlandı.

Kanada model kar tüneli uygulaması hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanada gibi kar nedeniyle ulaşım sorunu yaşayan ülkelerde uygulanan modelin Türkiye'ye getirildiğini, Bahçesaray'de 4 metreyi bulan kar yüksekliğinin vatandaşların can ve mal güvenliğini ciddi biçimde tehdit ettiğini, Karayolları'nın karla mücadelenin ise ciddi bir maliyeti olduğunu belirtti.