Konut Haberleri
01 Eyl 2016 12:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:37

Kampanya ile 7 aylık satış 1 ayda yapıldı!

Emlak Konut GYO'nun, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak başlattığı 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'nda süre dört ay daha uzatıldı...

Kampanya ile 7 aylık satış 1 ayda yapıldı!
Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, ağustos ayında geçerli olan tarihi kampanyasındaki süreyi dört ay daha uzatma kararı aldı. Başarılı geçen ve tüm sektörlere örnek olan kampanya ile ilgili açıklama yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konut satışlarının lansmanlarda görülmeyen bir ilgiyle gerçekleştiğini vurguladı.

Emlak Konut'un yüklenici firmalarının toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alanla dahil olduğu 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası' aralık ayı sonuna kadar geçerli olacak. Kolay ödeme alternatifleriyle dikkat çeken kampanyaya göre; bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0.70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

Kampanyanın hedeflendiği gibi sektöre ciddi bir hareket getirdiğini söyleyen Kurum, "Şirketimiz 2016 yılı için 11.000 bağımsız bölüm 1 milyon 500 bin metrekare satılabilir alan ve bunların karşılığında 7 milyar 600 milyon TL satış hasılatı hedefi koymuştur. Temmuz ayı itibariyle 2.887 adet bağımsız bölüm 378.000 metrekare satılabilir alan ve 1 milyar 901 milyon TL satış hasılatına ulaşmış bulunuyoruz. Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-31 Ağustos 2016 tarihleri itibariyle, toplamda 3.730.708.209,32 TL (KDV Hariç) değerinde, 5.386 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. Bu satışların toplamda 230.975.124,00 TL (KDV Hariç) değerindeki, 364 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir” dedi.

Kampanya sayesinde projelerin yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmediğini, şantiyelerimizdeki işçilerin mağdur olmadığını hem de konut alıcılarını avantajlı seçenekler sunarak ev sahibi olmalarına katkıda bulunduklarını belirten Kurum, “Bu kampanyamızla birlikte ağustos ayında 2.547 adet bağımsız bölüm 407.029 metrekare satılabilir alan karşılığı 1 milyar 960 milyon TL değerinde satış gerçekleşti. Bir başka ifadeyle ilk yedi ayda yapmış olduğumuz satış toplamı kadar ülkemizin yarınlarına güveniyoruz kampanyasında bir ayda satış yapmış olduk. Bildiğiniz gibi kampanyamız yüklenicilerin Emlak Konut’a taahhüt ettiği rakamın % 20 si ile ve ağustos ayı ile sınırlı idi. Gelen yoğun talep üzerine önce %20 yi % 30 a çıkardık daha sonra da % 30 sınırına ulaşamayan projelerimizde bu kota doluncaya kadar kampanya süresini aralık ayına kadar uzattık" diye konuştu.

Tüm sektörler kampanyaya destek verdi
Kampanya başladığında bankaların konut kredi faiz oranlarının aylık yüzde 1,08 seviyelerinde olduğuna dikkati çeken Kurum, “Sizlerin de yakından takip ettiği gibi Emlak Konut kampanyasının olumlu etkisi bir anda tüm sektöre yayıldı ve sektördeki diğer firmalar da kampanyamıza destek verdi ve aynı vade ve oranları onlar da uygulamaya başladı. Böylece tüm sektörde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Bunu sonrasında sayın Cumhurbaşkanımızın da yaptığı uyarılar ve Merkez Bankası'nın aldığı tedbirlerle birlikte bankalardan da destek geldi ve faizler aylık yüzde birin altına indi. Biz şirket olarak devletimizin tüm kurumları gibi üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Ekonomiye ve geleceğe güvenin göstergesi...

Kampanyanın eşi benzeri görülmemiş şartlarla düzenlendiğinin altını çizen Murat Kurum, “15 temmuz gecesi ülkemiz milletimizin sağduyusu ve kahramanlığı sayesinde hain bir darbe girişimi atlatmış ve 16 temmuz sabahı çok daha aydınlık bir Türkiye’ye uyanmıştır. Bu süreçte ben demokrasimizin daha da güçlendiğini düşünüyorum ve ülkemiz insanı demokrasiye ne kadar bağlı olduğunu demokrasiyi nasıl sahiplendiğini tüm dünyaya ispat etmiştir. Liderinden gelen tek bir çağrı ile milyonlar meydanlara havaalanlarına dolmuş ülkesine hükümetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 18 temmuz sabahı ekonominin tüm birimleri başarılı bir sınav vermiş ve hepsi kaldığı yerden sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmiştir.

Şirket olarak biz de 18 Temmuz sabahı hem ülkemiz ekonomisi için hem de tankların uçakların karşısına dikilen insanlarımız için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve yüklenicilerimize hiçbir şantiyede işçi çıkarmamalarını tüm projelerin hızlı bir şekilde devam ettirilmesi talimatını verdik. Bunun içinde bizim de üstümüze düşen fedakarlığı yapacağımızı bizzat ifade ettim. Ve bu sürecin sonun da sizlerin de takip ettiğiniz ülkemizin yarınlarına güveniyoruz kampanyası çıktı. Bu kampanya da gelir paylaşımı ile geliştirdiğimiz projeler de %20 peşin ve 120 ay vade ile müşterilerimizin karşısına çıktık ve konut alıcılarına tüfe artışı yada aylık 0.70 vade farklı seçeneklerini sunduk. Biz ülkemizin önümüzdeki yıllarda göstereceği performansa güvendiğimiz ve makro ekonomik verilerin her geçen yıl daha iyiye gideceğine inandığımız için de yıllık tüfe artışından gelecek farkında maksimum %10 olacağını bunu üzerinde bir artış olmayacağını garanti ettik" diye konuştu.

Emlak Konut GYO'nun olduğu 'Ülkemizin Yarınlarına Güveniyoruz Kampanyası'na dahil olan firmaların listesi aşağıdaki gibidir. Kampanya firmaların ellerinde kalan stok ile sınırlıdır.
"Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları dükkanlar, Bahçekent Emlak Konutları Ofisler, Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları dükkanlar, Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent dükkanlar, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir dükkanlar, Nidapark Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2."