Sektörel
03 Haz 2013 15:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

Kale yurtdışındaki showroom sayısını 23’e çıkarmayı hedefliyor!

Türk seramik sektörünün lider kuruluşu Kale Grubu, iç piyasadaki başarısını dünya pazarına taşıma hedefiyle, yurtdışındaki mağazalar zincirine önemli halkalar ekliyor

Kale yurtdışındaki showroom sayısını 23’e çıkarmayı hedefliyor!
Türk seramik sektörünün lider kuruluşu Kale Grubu, iç piyasadaki başarısını dünya pazarına taşıma hedefiyle, yurtdışındaki mağazalar zincirine önemli halkalar ekliyor. Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale markalarının yanı sıra İtalya’da aldığı Edilcuoghi ve Edilgress markalı ürünlerini 100 ülkede 400’ü aşkın ihracat noktasına ulaştıran Kale Grubu, 2014 yılının sonuna kadar yurtdışındaki showroom sayısını 23’e çıkarmayı hedefliyor. 
Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci büyük seramik karo üreticisi olan Kale Grubu, dünyanın dört bir yanında açtığı mağazalarının sayısını 14’e çıkardı. Ürünlerini, 5 kıtada 400’ü aşkın ihracat noktasına ulaştıran Kale, 2014 yılının sonuna kadar yurtdışındaki showroom sayısını 23’e çıkarıyor. Uluslararası pazarlarda lokal dinamiklere uyumlu bir şekilde büyüyerek, yurtiçi-yurtdışı satış dengesini sağlamayı planlayan Kale Grubu; Frankfurt-Giessen (Almanya), Sassuolo (İtalya), Abidjan (Fildişi Sahili), Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bağdat, Erbil (Irak), Bakü (Azerbaycan), Riyad (Suudi Arabistan), Tripoli (Libya), Beyrut (Lübnan), Girne, Magosa (KKTC), Hong Kong (Çin) gibi ticaret merkezlerinde yerini alarak global pazarda önemli adımlar atıyor.  
 
Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarına önem veriyoruz
Küreselleşme kapsamında farklı coğrafyalarda mağaza açmayı hızlandırdıklarını belirten Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “Türkiye’deki pazarlama yapımızı ve faaliyetlerimizi, stratejik bölgelerden başlayarak tüm ihracat pazarlarında gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Yıllardır Avrupa ağırlıklı satış yapmakla birlikte, genel konjonktür ve büyüme fırsatlarından dolayı Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarlarına da önem vermeye başladık” dedi. 
 
Irak, Suudi Arabistan, Libya ve Azerbaycan’da yeni mağazalar sırada
Özellikle Irak ve Suudi Arabistan inşaat sektöründeki olumlu gelişmeler ve ‘Arap Baharı’ sonrası yeni yapılanmaların, Kale Grubu’nun bölgedeki büyümesine olumlu yansıdığını kaydeden İhsan Karagöz, “Suudi Arabistan’da, Riyad kentinden sonra Cidde’de de bir showroom açmayı planlıyoruz. Irak’a verdiğimiz önemi, Bağdat ve Erbil’deki mağazalarımıza yenilerini ekleyerek göstermek istiyoruz. Hatta 2014 yılı sonuna kadar Irak’taki showroom sayısını 10’a çıkarmak istiyoruz. Libya’da ise Tripoli’nin yanı sıra Misurata’da showroom açacağız. 10 yıldan fazla bir süredir faaliyet gösterdiğimiz Azerbaycan’da, teknik ürünlerdeki kalite ve çeşitliliği öne çıkararak proje pazarlarında daha çok yer almak amacıyla ikinci showroom’un da açılması gündemde” diye konuştu.  
 
İtalya’daki merkezimizi yeni showroom ile destekleyeceğiz 
Kale Grubu’nun İtalya’da satın aldığı Fincuoghi şirketinin markaları Edilcuoghi ve Edilgress’i, yeni mağazalarında satışa sunarak önemli adımlar attıklarını vurgulayan Karagöz, İtalya’daki çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Başlattığımız İtalya operasyonuna ‘Kale Italia-hub’ projesini de ekleyerek, Kale Italia tesislerinden, orta-uzun vadede tüm çevre pazarlara hizmet veren bir lojistik destek ünitesi olarak faydalanmak istiyoruz. Bu kapsamda, Kale markalı ürünlerin de yer alacağı yeni bir showroom daha açmayı planlıyoruz.” 
 
Yeni mağazacılık konseptiyle değişim başladı
Türkiye’de 250 dağıtım noktası bulunan Kale Grubu, ürünlerini 5 kıtada 400’ü aşkın noktaya ulaştırırken, ürün teşhirinde bir dizi modernizasyon çalışmaları gerçekleştirerek, yeni mağazacılık konseptiyle değişim başlattı. Teknoloji ve tasarımın bir araya getirildiği mağazalarda, yenilikçi, çevre dostu ve fonksiyonel 3 binden fazla ürün tüketicilere ve profesyonellere sunuluyor.