Sektörel
22 Kas 2013 13:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:41

Kale Grubu hangi işten çıkıyor?

Kale Grubu, seramik karo üretiminde ismini dünyada duyurmuş bir grup. Ancak bir işten çıkma kararı aldı..

Kale Grubu hangi işten çıkıyor?
Kale Grubu, seramik karo üretiminde ismini dünyada duyurmuş bir grup. 1957’de Çanakkale Seramik Fabrikaları ile temeli atılan grup, bugün Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise 12’nci en büyük seramik karo üreticisi. Yapı kimyasalları sektöründe Türkiye’de birinci, Avrupa’da beşinci üretim kapasitesine ve satış gücüne sahip. İbrahim Bodur’un kuruculuğunu yaptığı grubun yönetim kurulu başkanlığını kızı Zeynep Bodur Okyay üstleniyor.
Son yıllarda savunma, enerji gibi farklı sektörlere de giren Kale Grubu’nun banyo ve mutfak mobilyası alanında da faaliyet gösteriyor. Öğrendiğimize göre, Kale Grubu yönetimi iki ay önce bayilerine haber göndererek, artık hazır mutfak satmayacaklarını bildirmiş. Kale Grubu’nun birçoğu mutfak da satan 250 yetkili bayisi olduğu, ürünlerinin 15 bin satış noktasına ulaştığı biliniyor.
Konuyu geçenlerde karşılaştığımız Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’a sorduk. Okyay, hazır mutfakta sadece perakende satışa son vereceklerini, büyük konut projelerine yönelik ‘proje’ satışlarının devam edeceğini söyledi.
Okyay’ın anlattığına göre, hazır mutfak işinin servisi çok zor olduğu için bayiler bu işe yeterince konsantre olamamış.
Hazır mutfak sektöründe markasız ürün satışının çok olmasının rekabeti zorlaştırdığı biliniyor. Nihayetinde yıllık 600 milyon euro’luk satışın yalnızca 100 milyon euro’su markalı ürünler tarafından gerçekleştiriliyor. Kale Grubu, hazır mutfak işinin perakende bölümünden çıkarken banyo dolapları üretimine ağırlık verecek. Zeynep Bodur Okyay, “Fabrikamızın kapasitesini daha verimli kullanacağız. Daha çok banyo dolabı üreteceğiz” diyor.
Para Dergisi