Konut Haberleri
01 Haz 2016 17:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

Kahramanmaraş'ta konut fiyatları arttı!

Kahramanmaraş'ta 2012 yılı itibariyle konut fiyatları artış gösterdi...İşte bölgenin durumu...

Kahramanmaraş'ta konut fiyatları arttı!
Son zamanlarda patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe konut fiyatları değişiyor... Gelişime açık olan Kahramanmaraş'ta ise konut fiyatlarındaki artış sürüyor. Bölgede 2012 yılında Büyükşehir statüsüne girmesinden sonra daire ve arsa fiyatları arttı.

Fiyatlar daha da artacak

Kahramanmaraş’ın metropol ilçelerinden Onikişubat, yeni projelerin hayata geçirilmesiyle değerine değer katıyor. Bölgede arsa fiyatları yükselirken, daire fiyatları da yatırımcısına kazandırmaya yönelik hareket ediyor. Önümüzdeki yıllarda bölgede fiyatların daha da artacağı öngörülüyor.

Onikişubat ilçesinde, 3+1 dairenin fiyatı 200 bin TL'den başlarken, arsaların metrekaresi ise bin TL'den başlıyor. Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesinden dolayı o dönemde Kahramanmaraş Belediyesi tarafından çıkartılan, Nazım İmar Planı uygulaması yapılarak, şehrin genelinde kat artırımına gidilmişti.

Yüzde 40 farklılık..

Büyükşehir yasasıyla birlikte kurulan iki merkez ilçeden oluşan Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde, daire ve arsa fiyatlarında neredeyse yüzde 40 oranında farklılık olduğu belirtiliyor.

Büyükşehir yasası yürürlüğe girmeden, Onikişubat İlçesinde 3+1 daire fiyatları 100 ila 130 bin TL arasında değişirken, Büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle, 3+1 daire fiyatları yüzde yüz artış göstererek, 200 bin TL'den satılıyor. Yine arsa fiyatları da büyükşehir yasası öncesi metrekaresi 500 TL’den alıcı buluyordu.