Konut Haberleri
31 Eki 2012 09:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

Kağıthane’ye metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane'den geçecek metro hattı için 1-2 ay içinde ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Kağıthane’ye metro müjdesi

Kağıthane’ye metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane sakinlerine müjde verdi. Topbaş, önümüzdeki 1-2 ay içinde Kağıthane’den geçecek olan metronun ihalesini yapacaklarını söyledi.

Seyrantepe’ye füniküler

Dün Kağıthane Belediyesi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Topbaş, İBB’nin metro projesini öz kaynaklarıyla gerçekleştireceğini ifade ederek şöyle devam etti: “Çağlayan Adliyesi çevresini etkilemeye başladı. Metro burada dediğim gibi yenileme sürecini oluştururken, diğer taraftan Cendere vadisinde o 270 hektarlık alanda, dönüşüm çalışmalarımız sebebiyle de bir alt merkez, İstanbul’a yeni bir merkez, Maslak’a benzer yeni bir hat oluşacak. Özellikle bu hattan da fünikülerle Seyrantepe istasyonuna erişim imkanı olacak ki bu kentin içinde, bu noktalardaki önemli bir değişim ve dönüşümün işaretidir” dedi.

Orası orman değil

Topbaş ayrıca,  yapılması planlanan üçüncü havaalanının yerinin Terkos Gölü’ne yakın olacağını açıkladı. Başkan Topbaş, “Haritalara bakılırsa o görünen nokta, maden ocakları diye bildiğimiz, tamamen bir savaş alanına dönmüş, yeşil alanı olmayan, geçmişte makilik olarak bildiğimiz yer. Ay yüzeyine benzeyen bozuk bir alan bahsedilen yer. Orası orman alanı değil” dedi.