Röportaj
03 Haz 2014 13:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Kağıthane'ye aile konsepti yakışır!

Son dönemin parlayan yıldızı Kağıthane'de yeni çehre için her geçen gün yeni bir proje parlıyor. Kalitesi Genyap güvencesiyle hayata geçirilen Kağıthane 7000 projesi aile yaşam konseptiyle yükseliyor.

Kağıthane'ye aile konsepti yakışır!
Son dönemin parlayan yıldızı Kağıthane'de yeni çehre için her geçen gün yeni bir proje parlıyor.
Kalitesi Genyap güvencesiyle hayata geçirilen Kağıthane 7000 projesi aile yaşam konseptiyle yükseliyor.

Gerek lokasyonu gerekse kalitesiyle Kağıthane'ye yeni bir çehre kazandıran Kağıthane 700 projesi hakkında Genyap Pazarlama ve Satış Yöneticisi Ziya Tellioğlu ile firmalarına, projelerine ve sektöre dair sohbet ettik...

Biraz firmanızdan ve projenizden bahsedelim isterseniz?

1980 yılında kurulan ve kurulduğu günden itibaren inşaat sektöründe kentsel modernleşme girişimlerine katkıda bulunan Genyap, hayata geçirdiği tüm projelerde Türkiye'nin kentsel dönüşüm vizyonuna hizmet ediyor.
Genyap kurulduğundan bugüne kadar konut, fabrika, otel, cami, köprü, plaza, site, iç mimari ve alt yapı gibi bir çok sektörde hizmet vermektedir.
Kağıthane 7000 sizlere eşşiz manzarası ve modern mimari yapısıyla hayalini kurduğunuz herşeyi bir arada sunuyor.
8 blok ve 122 daireden oluşan Kağıthane 7000 güvenilir, huzurlu ve kaliteli bir yaşam için karşınızda. Daire sahiplerinin mutlu bir yaşam sürdürebilmesi için Kağıthane 7000’de her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Projelerinizde son dönemin inşaat trendi 1+1 neden yok?

Projemizi aile konsepti üzerine tasarladık. Bu sebeple büyük dairelere yer verdik.


Fiyatlarınız yükselen değer kağıthaneye göre az değil mi?

Evet az çünkü Kağıthane 7000 Projesinin arsasını eski tarihte uygun maliyetle kendi yatırımlarımıza dahil etmiştik.  Bugün proje aşamasında da o günün maliyetini yansıttığımız için fiyatlar bu bölgeye nazaran daha uygun kalmıştır. Bu sayede daire alanların da kar edebileceği bir proje yaratmış olduk.

Ne kadar prim yapmayı düşünüyorsunuz Kağıthane 7000 projesinde?

Daha önceki projelerimiz %40 civarında prim yapmış idi. Bu projenin de yaklaşık bu oranda prim yapacağını düşünüyoruz. Hem projemizin konseptine güveniyoruz hem de Kağıthane’nin geleceğinin oldukça parlak olması sebebiyle değerinin artacağından eminiz.


Kentsel dönüşümde son zamanların gözdesi Kağıthane'de bu tür projelere girecek misiniz?

Şu an Kentsel dönüşümde gözde olmasına rağmen ada bazında Kağıthane’de proje oluşturmak oldukça zor. Bu konu ile alakalı proje araştırmalarımız devam etmektedir.


Türkiye'de konut satışları sizce nasıl? Hangi kesim daha fazla konut alımına ilgili?

Yaklaşık 6 aydır durgun olan piyasa, faizlerin düşmesi ile birlikte  yeniden hareketlenmeye başladı.
Alacağı dairenin en az 1/3 tutarıni  elinde bulunduranlar mortgage ve düşük faizlerle birlikte daire alımı fikrine daha sıcak bakıyorlar.

Konut kredilerindeki hızlı artış konut satışlarını nasıl etkiledi-etkiler?

Konut kredilerindeki artış konuş satışlarını hızlandırdı. Buna paralel olarak konut arzı da artmaktadır. Orta-kısa vadede konut fiyatlarının artmasını bekliyoruz. Uzun vadede ise konut arzının, talebin önüne geçeceğini ve  fiyatlarda geriye dönüş olacağını öngörüyoruz.         

Vatandaş daire alırken en çok neye dikkat ediyor?

Konut sektöründeki rekabetin artması ile birlikte daire almak isteyenler birçok alternatif projeyi gezip görme imkanı yakaladı. Bu rekabet tüketicinin daha da bilinçlenmesini sağladı ve bir bakıma tüketicinin yararına oldu diyebiliriz.
Günümüzde daire sahibi olmak isteyenler arsanın zemininden tutunda sosyal alanların genişliğine, kullanılacak malzemenin kalitesine, projenin konumuna, toplu ulaşıma olan yakınlığına kadar en ince ayrıntıya dikkat etmeye başladı.
Uygun ödeme planı ile birlikte lansman fiyatından max. m² ye sahip olmak ve projeyi gerçekleştiren şirketin güvenilirliğini de ön planda tutmaktadırlar.