Konut Haberleri
13 Nis 2017 13:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:06

Kadir Topbaş Beykozlulara metro müjdesi verdi!

Beykoz halkıyla bir araya gelen Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi verdi... Ayrıca, Topbaş konuşmasında Harem – Beykoz arasına yapılacak tünelle ilgili de bilgi verdi...

Kadir Topbaş Beykozlulara metro müjdesi verdi!
Yurdun dört bir yanına yapılan dev ulaşım projeleri tüm hızla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yeni bir  metro müjdesi verdi...

Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi verdi. "Beykoz'a metro hayal edilebilir miydi? Biz Beykoz'a metro getireceğiz” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, 2004 yılında göreve geldiklerinde kendilerine Beykozlulardan doğalgaz talebi geldiğini ve seçim vaadi olmamasına rağmen Beykoz'u 4 ay içerisinde doğalgaza kavuşturduklarını hatırlattı.

Başkan Topbaş, “Göreve geldiğimiz günden bu güne İstanbul'a yaptığımız yatırımlar toplamı 98 milyar. Beykoz'a yaptığımız yatırımlar toplamı da 1 milyar 700 milyon'' dedi ve ekledi: ''Kasamızda paramız var. Sizin paranız var. Devlete ve finans kuruluşlarına günü gelmiş 1 lira bile borcumuz yok. Bizimle olanlara, yanımızda duranlar hassaten teşekkür ediyorum. Size bu emanet şehri bizlere emanet ettiniz ve bize güvendiniz. Bize hep evet dediniz”.

Söz verdiklerinde hiçbir sözü yerde bırakmadıklarını belirten Başkan Topbaş, “Çünkü biz bu millete hizmetkar olmayı şiar edinmiş bir anlayıştan geliyoruz” dedi.

Topbaş şöyle devam etti: “Biz yerine getiremeyeceğimiz bir sözü vermeyiz. Eğer biz sözü vermişsek de o sözü mutlaka yerine getiririz. Söz sahibini bağlar. Gece gündüz demeden bu ülkeye hak ettiği yere getirmek için çalışıyoruz. Gelecek nesiller adına buna mecburuz.”

‘Her Yerde Metro, Her Yere Metro' sloganıyla İstanbul'un her yerine metro hizmeti götürdüklerini ifade eden Başkan Topbaş, “Onların hayal bile edemeyeceklerini biz hayata geçiriyoruz''dedi.

Kadir Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti: ''Beykoz'a metro hayal edilebilir miydi? Biz Beykoz'a metro getireceğiz. Çocukluğumda hatırlıyorum Beykoz'a geldiğimiz zaman burada yatıya kaldırdık. Buraya gelince bir gün kalacak ve öyle dönecektin. O zamanlar ulaşım yoktu. Ama şimdi metrolardan bahsediyoruz. Buradan binip Taksim'e, Kartal'a, havalimanına gidebileceğiniz bir gelecekten bahsediyorum”.

Harem–Beykoz Arası Tünel

Başkan Topbaş ayrıca Harem – Beykoz arasında yapılacak olan tünel ile ilgili de bilgi verdi. Proje aşamasındaki tünelin 14 kilometre olacağını belirten Başkan Topbaş, “Harem'den giren bir tünel Küçüksu Çayırından çıkacak. Harem'den giren bir kişi 14 kilometre giderek Küçüksu Çayırına gelecek” dedi.