Konut Haberleri
18 Mayıs 2017 11:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:10

Kadıköy'de icradan 4.6 milyon TL'ye daire!

Kadıköy Erenköy Mahallesi'nde yer alan daire 4 milyon 625 bin TL'den satışa çıktı...

Kadıköy'de icradan 4.6 milyon TL'ye daire!
İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi, Kadıköy Erenköy Mahallesi'nde yer alan daireyi 4 milyon 625 bin TL'den satışa çıkardı. Daire 5 oda 1 salondan meydana geliyor. Dilman Park Sitesi'ndeki daire B blok 15. katta yer alıyor.

Satışa konu dairenin ihalesi, 3 Temmuz 2017 günü saat 15:40 - 15:50 arasında İstanbul Anadolu Adliyesi Mezat Salonu'nda açık artırma suretiyle gerçekleşecek.

İHALE DETAYLARI

T.C. İSTANBUL ANADOLU 6. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı :İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, 1156 ada,75 parsel sayılı,219 Cilt,21563 Sayfa no’da kayıtlı, 10/580 arsa paylı, konut vasıflı, B. Blok, 15. Kat. 30. No’lu bağısız bölümün tamamı.
Özellikleri :Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, 1156 ada,75 parselde kayıtlı, B. Blok, 15. Kat. 30. No’lu bağısız bölümün,Giriş kapısı ahşap görünümlü çelik kapı olan 5+1 özellikteki daire, Antre + Hol + Mutfak + Oturma Odası+ Yemek Odası(mutfakla bitişik ara bölme kaldırılmış) + Salon(içerisinde şömine mevcut) + Hizmetli odası + İki odalı(bölmeli) Ebeveyn Yatak Odası + 1 Adet genel WC + 2 adet Ebeveyn Banyo ve WC + 1 adet Hizmetli Banyo ve WC bölümlerinden meydana gelmektedir.

Antre, hol, mutfak, salon ve odaların tabanı lamine parke olup, duvarlar saten boyalıdır. Tavanlar asma tavan – kartonpiyer kaplı ve spot aydınlatma sistemine sahiptir. Islak zeminler granit seramik olup, bütün WC’lerde Hilton lavabo mevcuttur. Ebeveyn banyolarda duşa kabin bulunmaktadır. Mutfakta çift tezgâh (ahşap görünümlü lamine kaplı ), tezgâh altı ve üstü kaliteli dolaplar, tezgâh üstünde yer yer BTB(cam mozaik) yer almaktadır. Daire iç kapıları Amerikan panel kapıdır. Pencere doğramaları renkli PVC doğramalı olup, pencerelerde otomatik kumandalı ahşap panjur bulunmaktadır. Dairenin brüt alanı yaklaşık olarak 250 metrekaredir.

Sitedeki sosyal tesislerdeki ve daire içerisindeki yapı elemanları iyi kalite malzeme ve işçilikle yapılmıştır. Taşımaz, alt yapı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmakta olup, işlek caddelerden Bağdat Caddesine çok yakın, toplu taşıma duraklarına, eğitim ve sağlık merkezlerine yakın konumda bulunmaktadır. Taşınmazın bulunduğu site, bahçe duvarı ile, çevrili olup, güvenlik kulubesi ve güvenlik sistemi bulunmaktadır. Bahçe tanzimi yapılı site içi yürüyüş yolları yer tuğlası ile kaplanmıştır. Sitenin açık ve kapalı otoparkı jeneratörü, tenis-basket sahası kapalı yüzme havuzu, sauna fitness salonları kablolu yayın sistemi toplantı salonu, çay bahçesi ve kamelyası vardır. B Blokta biri yük ikisi kişi asansörü olmak üzere toplam üç asansör bulunmaktadır.

Adresi : İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, Ethem efendi Cad. Hacı Hakkı Bey Sk. No:22 Dilman Park Sitesi B.Blok 15. Kat, D.No:30
Yüzölçümü :30 no’lu Bağ. Bölüm: 250 m² brüt -Anataşınmaz:6.742 metrekare
Arsa Payı : 10/580 arsa paylı,

İmar Durumu :Kadıköy Belediyesi Plan Proje Müdürlüğünün 17.03.2016 tarih ve 249688/3609 sayılı imar durumu yazısına istinaden; Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi, 106/2 pafta, 1156 ada, 75 sayılı parselin, 11.05.2016 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve Plan Notu Tadilatlarına göre maksTAKS:0.35, maxKASK:2.07, H: serbest yapılanma şartlarında Ayrık Nizam “Konut Alanında” kısmen de yolda kalmaktadır.

1156 ada, 75 parsel komşuluğundaki 3367 ada, 87 parselde tescilli eski eser yapı bulunduğundan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan görüş alınmadan uygulama yapılamaz.
Kıymeti : 4.625.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 8(satış tarihinde uygulanacak olan kdv oranının %8 olduğuna, ihalenin 30.09.2017 tarihinden sonra kesinleşmesi halinde ise kesinleşme tarihindeki ilgili kanun ve mevzuatca belirlenecek oran üzerinden kdv tahsil olacağı)

Kaydındaki Şerhler :
1. Satış Günü : 03/07/2017 günü 15:40 - 15:50 arası
2. Satış Günü : 07/08/2017 günü 15:40 - 15:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - İstanbul Anadolu Adliyesi KARTAL / İSTANBUL

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/243 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/04/2017

EMLAEKEKİ.COM ÖZEL HABER