Konut Haberleri
21 Mar 2017 09:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:04

Kadıköy'de 6 bin riskli bina dönüştürüldü!

İstanbul Anadolu Yakasında bulunan Kadıköy'de bu zamana kadar 6 bin riskli bina dönüştürüldü. Şu anda bölgede dönüşüm bekleyen 26 bine yakın bina bulunuyor...

Kadıköy'de 6 bin riskli bina dönüştürüldü!
Yurdun birçok bölgesinde başlayan kentsel dönüşüm rüzgarı İstanbul'da da hız kesmeden devam ediyor...

1999 depremi sonrasında eski ve hasarlı binaları onarmak ve güçlendirmek için yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla milyonlarca konut, işyeri yenilendi. Bu çalışmalar kapsamında Kadıköy'de bulunan 26 bin riskli binanın da 6 bini dönüştürüldü.

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Melih Tavukçuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının bu hızla giderse 15 sene daha süreceğini kaydetti.

Kadıköy’de kentsel dönüşüm çalışmalarının olması gerektiği hızda ilerlediğini belirten Tavukçuoğlu, “Kadıköy’de kentsel dönüşüm çalışmaları insanların yaşamaya devam ettiği bölgelerde yapılıyor'' dedi ve ekledi: ''Haftanın 5 günü, günde 8-10 saat yıkım, hafriyat, beton dökme gibi ağır bir çalışma var. Bu bölgelerde aynı zamanda insanlar da yaşıyor. Eğer bu çalışmalar artırılırsa Kadıköy’de yaşam altüst olur.”

Rantsal dönüşüm söz konusu değil

Bağdat Caddesi’nde rantsal dönüşümün söz konusu olmadığının altını çizen Tavukçuoğlu, “Bağdat Caddesi ve civarı eskiden beri değerli bir bölge. Buralardaki arsa maliyetleri ve bina maliyetleri yüksek olduğu için fiyatlar yüksek, fiyatlar yüksek olduğu için de ortada bir rant varmış gibi geliyor. Aslında böyle bir şey yok. Şu anda fiyatlar olması gerekenin yüzde 25 daha aşağısında.” açıklamasında bulundu.