Sektörel
05 Haz 2013 14:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:27

Kadıköy Belediyesi, Kurbağalıdere’yi halka soruyor!

Kadıköy Belediyesi, içinde Kuşdili çayırı, Salı Pazarı, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Kadıköy Belediyesi hizmet binası, itfaiye, Yoğurtçu Parkı ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nın da yer aldığı Kadıköy Kurbağalıdere Vadisi'

Kadıköy Belediyesi, Kurbağalıdere’yi halka soruyor!
Kadıköy Belediyesi, içinde Kuşdili Çayırı, Salı Pazarı, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Kadıköy Belediyesi hizmet binası, itfaiye, Yoğurtçu Parkı ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nın da yer aldığı Kadıköy Kurbağalıdere Vadisi’nin yeniden projelendirilmesi için Fikir Projesi Yarışması açtı. Yarışma başvuruları 29 Ağustos’ta bitecek. 
İmar planlarında ‘yeşil alan’ olarak gösterildiği halde Büyükşehir Belediyesi’nce AVM yapılmak istenen ancak Kadıköylülerin itirazı ile projesi durdurulan Kuşdili Çayırı da yarışma proje alanı içinde. Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Ben yaptım oldu dayatmasından uzak, farklı fikirlerden oluşacak projeleri önce konularında uzman jürinin değerlendirmesi olacak. Seçilen eserleri halkın beğenisine sunacağız. Sonuçta, Kadıköy’ün özgünlüklerini, farklılıklarını yansıtacak, güzel projelerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” diye konuştu.