Konut Haberleri
04 Oca 2018 12:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Kaçak yapılara göz yumulmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni imar mevzuatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kaçak yapılara göz yumulmayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre ve şehircilik alanında 2017 yılında hangi noktaya gelindiğini ve 2018 yılı hedeflerini açıkladı. 2017 yılında şehircilik alanında yapılan en önemli çalışmanın Şehircilik Şurası olduğunu belirten Özhaseki, bu kapsamda bir yıllık çalışma neticesinde şehirlerde kimlik, planlama ve tasarım, kentsel dönüşüm, göç ve uyum alanlarında 103 tavsiye kararı çıktığını dile getirdi. Özhaseki, "Kentsel dönüşüm alanında kira yardımı, proje ve faiz desteği olarak toplam 5 milyar 155 milyon TL kaynak kullanıldı." dedi.

KAÇAK YAPILARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İmar mevzuatının da yenilendiğini aktaran Özhaseki, kış balkonu gibi ortaya çıkan yeni kaçak projelerin önüne geçilmesini hedeflediklerini belirtti. Özhaseki, yapı ruhsatlarının sadeleştirildiğini, çevre düzeni planlarının tamamlandığını, büyükşehirlerdeki otopark sorununa ilişkin de, 3 daireye 1 otopark zorunluluğu yerine her bir daireye en az 1 otopark zorunluluğu getirildiğini, tüm otoparkların yüzde 1'inin bisiklet, yüzde 5'inin engellilere ayrılacağını açıkladı.


26 BİN KONUT YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiği ve hasar gören bölgelere yönelik büyük bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Özhaseki, Diyarbakır'ın ilçesi Sur, Şırnak merkez, Cizre, Silopi ve İdil, Mardin'in ilçesi Nusaybin ve Hakkari'nin ilçesi Yüksekova'da yeniden imar yapıldığını söyledi. Bu bölgelerde toplam 70 bin adet hasarlı konut tespit edildiğini belirten Özhaseki, "Ağır hasarlı olan 26 bin konut yeniden inşa ediliyor. Konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi. Geriye kalam konutlar da yıl ortasında teslim edilecek." diye konuştu.