Konut Haberleri
07 Mayıs 2018 17:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:47

Kabadayı: Konut sektörüne olumlu yansıyacaktır

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı,Başbakan Binali Yıldırım tarafından duyurulan konut kampanyası müjdesini değerlendirdi.

Kabadayı: Konut sektörüne olumlu yansıyacaktır
Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün duyurduğu konut satış kampanyası sonrasında inşaat ve gayrimenkul sektöre büyük hareketlik getireceği görüşü hakim oldu.

Sektör temsilcileri açıklamalarını peş peşe yapmaya başladı.

Emlak Pencerem'in haberine göre; Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, son yapılan düzenlemeler ve Başbakan Yıldırım'ın bugün yaptığı konut kampanyası açıklamasına ilişkin, "Genel ekonomiye getireceği katkı anlamında da oldukça önemli" dedi.

Kabadayı açıklamasında, "Bankalar Birliği Genel Kurulu’ndan yapılan bu önemli açıklama ile hükümetimiz, diğer tüm alanlarda atılan adımlarda olduğu gibi, gayrimenkul sektörü özelinde de uzun zamandır tüketici ve üretici tarafından beklenen haberi verdi. Konut kredi oranlarında uygulanan faiz fiyatlamasında geleceği müjdelenen ciddi bir indirim satışlara direkt olarak olumlu yansıyacaktır. Kamu bankaları ile birlikte özel sektördeki bankaların da katılım sağlaması, banka kredili satışlarda ciddi bir iyileşmeyi beraberinde getirecek ve tüketici talep ettiği gayrimenkule çok daha rahat ve düşük maliyetli olarak ulaşabilecektir. KDV ve tapu harçları düzenlemesi sonrası atılan bu adım, sadece gayrimenkul sektörü için değil genel ekonomiye getireceği katkı anlamında da oldukça önemli" değerlendirmesinde bulundu.