Ekonomi
17 Tem 2014 08:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:31

‘Jet Fadıl’dan yeni taktik: Faizsiz araç satacak

Caprice Gold projesinde daire sahiplerine aylardır ödeme yapmayan Fadıl Akgündüz son olarak faizsiz araç satmak için çalışma başlattı.

‘Jet Fadıl’dan yeni taktik: Faizsiz araç satacak
İş dünyasında yaptığı işlerin neredeyse tamamında davalık olan, ‘Jet Fadıl’ adıyla tanınan Fadıl Akgündüz, sarık ve cübbesiyle pazarladığı projelerden elde ettiği paralarla borçlarını ödemek yerine yeni mağdurlar yaratıyor. Bu yüzden Akgündüz gündemden hiç düşmüyor.

Her zamanki gibi vatandaşın dini duygularını para toplamak için kullanan Akgündüz, yapılan suç duyurularına rağmen yaptıkları yanına kâr kalınca uçuk projelerine de devam edebiliyor. Bayrampaşa’daki Caprice Gold projesinde daire sahiplerine aylardır ödeme yapmayan Akgündüz, müşterilerine gönderdiği son mektubunda faizsiz araç kampanyasına başladığını anlattı.

Çiftkurtlar’la anlaşmış!

Mektubuna Hz. Muhammed’in faiz ile ilgili hadisiyle başlayan Akgündüz, yazısını 6 aydan 60 aya kadar peşin fiyatına otomobil veya cip kampanyasının ayrıntılarıyla bitiriyor. Türkiye’de yılda 600 bin adet otomobilin satıldığını Müslümanlar’ın cebinden faizle alınan paralarla Yahudi sermayelerinin büyütüldüğünü mektubunda ifade eden Akgündüz şunları söyledi:

“Kampanyayı otomotiv grubu Çiftkurtlar’la birlikte yürütüyoruz. Kampanyada her otomobil alıcısına 20 bin TL ve her jeep alıcısına ise 30 bin TL tutarında Caprice Didim Sarayı’nda tatil hediye edilecek.”

Önce kiralık verecek

Fadıl Akgündüz’ün kampanyasında dikkat çeken unsurlardan biri de ‘Caprice Gold Filosu’ üzerinden teslim edilecek olan araçların ilk 6 ayda kiralık olarak işlem göreceği ve araç ruhsatının 6 ay sonra devredileceği konusu.

Akgündüz buna gerekçe olarak da “Satılan markaların bayi teşkilatlarına karşı haksız bir rekabet oluşmaması”nı gösteriyor. Mektupta ikinci faizsiz projesini de ‘homeotel’ olarak planlandığı belirtiliyor.

Reklamına 10 milyon lira harcadı, ödemeleri unuttu

FADIL Akgündüz, Türkiye genelinde billboard reklamlarında kullanılan çiçekli gömlek ve şortlu fotoğraflarıyla da dikkat çekmişti. Akgündüz, temelini Mayıs 2010’da Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) ile attıkları Bayrampaşa’daki Caprice Gold Palace Otel’i “İslam aleminin merkezi olacak” iddiası ile satışa sunmuştu.

Cübbeli’nin “Buradan yer satın almak caiz midir? Ben size fetva veriyorum, caizdir” diyerek pazarladığı proje yeni bir skandalı gündeme getirdi. Caprice Gold’u tanıtmak için en az 10 milyon TL’yi açık hava ve görsel-yazılı basın reklamlarına harcayan Akgündüz, buradan devremülk alanlara hâlâ kira ödemelerini yapmadı.

Gurbetçileri mağdur etti

KAMUOYUNDA ‘Jet Fadıl’ olarak tanınan Fadıl Akgündüz, 1999’da “Siirt’te İmza’ markalı yerli otomobil üreteceğim’ diye Avrupa’daki gurbetçilerden 334 milyon Euro topladı. Akgündüz, projeyi, yapmadı, paraları da geri ödemedi. İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jet Fadıl 2003 yılında dolandırıcılık suçlamasıyla 1.5 yıl hapis yattı.
Ada vekilden kiralandı

GÜNDEME getirdiği projeleri din istismarı ile pazarlayan Jet Fadıl’ın son hamlelerinden biri olan Maldivler’deki adayla ilgili iddia gündeme düştü. Fadıl Akgündüz, Maldivler’deki adayı 170 milyon dolara satın aldığını yaptığı reklamlarla duyurdu. Ancak Jet Fadıl’ın adayı satın almadığı, 49 yıllığına bir milletvekilinden kiraladığı iddia edildi