Konut Haberleri
04 Haz 2014 13:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:09

Jet Fadıl iman gücüyle yürümeye çalışıyor!

Bayrampaşa’da yaptığı devremülk projesini zamanında bitirmeyen Fadıl Akgündüz, para isteyenlere mektup yolladı. Akgündüz, projenin bitmemesinin gerekçesini de Soma faciasına bağladı ve dua ile yardım istedi

Jet Fadıl iman gücüyle yürümeye çalışıyor!
Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak tanınan ve dolandırıcılık suçlamasıyla 1.5 yıl hapis yatan Fadıl Akgündüz’ün başı, İstanbul Bayrampaşa’da yaptığı Caprice Gold Palace Otel’den devremülk alanlarla belada.

Bilindiği gibi Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa Holding tarafından Bayrampaşa’da devremülk projesi olarak inşası süren Caprice Gold Palace Otel’in Aralık 2013’te tamamlanacağı açıklanmıştı. 26 katlı olarak yükselen Caprice Gold Bayrampaşa’da 14 adet kral daire, 234 adet özel saray odası ve 300 adet saray odası bulunuyor.

Akgündüz, buradaki 1+1 günlük devre mülk odalarını 23 bin TL, 7+7 günlük devre mülk odalarını ise 225 bin TL’den başlayan fiyatlarla vatandaşa sattı. Bunun karşılığında Akgündüz, devremülk alanlara aylık 2 bin 500 liraya kadar kira garantisi verdi.

Ancak projeyi Aralık 2013’te teslim edeceği sözüne rağmen, bunu gerçekleştiremeyen Akgündüz, devremülk alanların ‘Paramızı aldın, kiralarımızı öde’ şikayetiyle karşılaştı. Akgündüz, bu tür şikayetlerin artması üzerine devremülk alanlara mektup göndermeye başladı. Mektuplarına “Selamün Aleyküm değerli kardeşim, Esselamün Aleyküm kıymetli kardeşim” diye başlayan Akgündüz, gecikmenin sebepleri için ilginç gerekçeler ortaya attı.

Mektubunda, 30 Mart yerel seçimleri sonuçlarının kendilerini ümitlendirdiğini, mayıs ayındaki aylık ödemeleri günlük düzeye çekeceklerini açıklayan Akgündüz, “Ancak Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın ve Barolar Birliği Başkanı‘nın konuşmaları ve Soma’daki elim kazanın belli mihraklar tarafından hükümet aleyhtarı gösterilere dönüştürülmesinin üzerine Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile ilgili belirsizlik de eklenince gayrimenkul satışları başta olmak üzere piyasadaki satış hareketliliği tekrar durgunluğa girdi” dedi.

Mektubunda satışların normal seyrinin altında gittiği bu süreçte, bu sıkı dönem geçene kadar ödemelerin günlük hale getirilmesinin mümkün olmadığını belirten Akgündüz, “Projenin sahibi olan sizlerden ricam satışların eski yüksek seviyelerine bir an önce ulaşması için siz de çevrenize tavsiyede bulunmanız ve satışlara destek vermenizdir” açıklaması yaptı.

Akgündüz mektubunu “Yüce Allah Kur’an- Kerim’de buyurduğu gibi ‘Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır’ ayetiyle tamamladı.

Bayrampaşa Caprice Gold Palace’da devremülk alanlar kira geliri elde edemeyince soluğu internet sitesinde aldı. Vatandaşlar, internet sitelerine verdikleri ‘satılık devremülk’ ilanları ile paralarını kurtarmaya çalışıyor.

Bazıları satın aldığı fiyatın çok daha düşüğüne devremülkü elinden çıkarmaya çalışıyor. İnternette vatandaşlar 7 günlük devremülk için 25 bin lira istiyor.
Sözcü