Gündem
13 Kas 2015 15:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:46

İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nün günü sayılı

Kablo demeti montaj çalışmalarının sürdüğü İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün Mart ayı sonunda tamamlanıp Nisan ayında hizmete açılması planlanıyor

İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nün günü sayılı
Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü asma köprüsü olarak yükselen İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ederken ciddi aşama kaydedildi.

Tamamlandığında İstanbul ile İzmir arasındaki sayahat süresini 9 saatten 3,5 saate kadar indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağı İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü hızla yükseliyor.

Köprüdeki çalışmalar hakkında bilgi veren Otoyol Nömayg Asma Köprü Proje Müdürü Fatih Zeybek,  İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün doğu ve batı kısımda toplam 220 kablo demetinin yer aldığını ve bunların montajının devam ettiğini söyledi.

Doğuda 72, batıda 72 olmak üzere 144 kablo demetinin montaj çalışmalarının tamamlandığını da belirten Zeybek, çalışmalaırn Aralık ayı başın da tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki tüm çalışmaların önümüzdeki mart ayı sonunda tamamlanacağını da söyleyen Zeybek, köprünün Nisan ayında trafiğe açılmasını hedeflediklerini belirtti.