Gündem
19 Haz 2015 14:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:50

İzmirli'ye müjde! Yeni yaşam merkezi kuruluyor...

Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsünü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca ilçesinde kurmaya hazırlanıyor

İzmirli'ye müjde! Yeni yaşam merkezi kuruluyor...
Türkiye'nin en büyük sosyal yaşam kampüsünü Buca ilçesinde kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarında yüzde 65 seviyesine geldi. Toplam yedi binanın inşa edildiği ve şu anda ince işleri yapılan 64.8 milyon liralık yatırım, pek çok özelliğiyle Türkiye'de ilk ve tek olacak.

HEM ÇOCUKLARA HEM BÜYÜKLERE

65 bin 302 metrekarelik alanda kurulan ve içeriği itibariyle Türkiye'nin en büyüğü olan sosyal yaşam kampusunda huzurevi, engelli eğitim merkezi, engelli ve yaşlı rehabilitasyon merkezi, çocuk ve gençlik merkezi, aşevi ve kapalı spor salonu bulunuyor. Ayrıca açık alanlarda rekreasyon düzenlemesi, çocuk oyun ve açık hava spor alanları ve otopark alanları oluşturuluyor.

ENGELLİLER SPOR YAPABİLECEK

Modern tesiste, engellilere eğitimin yanı sıra spor yapma olanağı da sağlanacak. Rehabilitasyon merkezinde, engellilerle birlikte yaşlılara da hizmet sunulacak. Ayrıca engelliler ve yaşlılar için birer havuz oluşturuluyor. Kapalı spor salonunda ise konferans merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu ve basketbol sahası yer alıyor.

EĞİTİMLERE DESTEK VERİLECEK

Kampüs içinde yer alan çocuk ve gençlik merkezi, sosyal olanaklara erişimi kısıtlı çocuklara hizmet verecek. Merkezde kültürel ve ekonomik olanaklara sahip olmakta zorlanan çocuk ve gençlerin spor, sanat ve kültür faaliyetlerine katılımı sağlanırken eğitimlerine destek hizmetleri de verilecek.