Konut Haberleri
07 Kas 2012 14:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:07

İzmir’in “inci”si Ege Perla

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yer alan, rezidans ve “home-office”lerden oluşan Ege Perla’nın lansmanı yapıldı. Projede fiyatlar 280 bin dolardan başlıyor

İzmir’in “inci”si Ege Perla

 

İstanbul’da Kanyon, Çınarlı Bahçe gibi yatırımlarla adından söz ettiren iş Bankası iştiraki İŞ GYO, İzmir’in ilk karma projesi Ege Perla 150 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yer alan, rezidans ve “home-office”lerden oluşan Ege Perla’nın lansmanını yapan firma, projeye bir de AVM ekledi.

Ege’nin incisi anlamına gelen “perla” isminin koyulduğu proje ortalama metrekare fiyatı 3 bin dolar. 46 ve 29 katlı iki kulede 25 bin metrekarelik AVM, 111 daire, 65 home ofisten oluşan projede daire fiyatları 280 bin dolar ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, proeje için 4 yıl çalıştıklarını belirterek, tüm tasarımın İzmir’in geleneksel alışkanlıklarına göre belirlendiğini söyledi. Projenin 18 bin 500 metrekarelik arazisini 2008 yılında İş Bankası’ndan aldıklarını söyleyen Tanes,  “İzmir rampadaki füze gibi. Büyü bir potansiyeli var. Önümüzdeki 5-10 yılda inanılmaz bir değişim yaşanacak. 2004 yılında İstanbul’da kanyon projesini metrekaresini 3 bin dolardan satışa çıkarmıştık. Şimdi 7-8 bin dolarları gördü. Şimdi ise İzmir’de 3 bin dolardan satışa çıkıyoruz. Ama burası denizin yanında yapılacak. Yatırımcıya hep kazandırdık ve burada da kazandıracağız. Özellikle İzmir’de bu potansiyel var” diye konuştu.