Güncel
23 Oca 2021 07:29 Son Güncelleme: 23 Oca 2021 10:17

İzmir'e yeni gökdelen Vakıf GYO'dan

İzmir yaşanan depremin ardından yaralarını sararken, yeni inşaat projeleri hayata kazandırılıyor. Bayraklı ve çevresinde yükselen gökdelenler şehrin yeni silüetini oluştururken, Vakıf GYO'dan 60 katlı projenin duyurusu geldi.

İzmir'e yeni gökdelen Vakıf GYO'dan

İzmir Konak'ta Vakıf GYO 60 katlı gökdelen projesini duyurdu. Kaf İnşaat ortaklığıyla inşa edilecek Vakıf Towers projesinin inşaatına bu yıl başlanacak. AVM, konut, ofis ve otelden oluşacak projede 672 bağımsız bölüm yer alacak.

Vakıf GYO, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 17 bin 703 metrekarelik arsası için geçtiğimiz yıl arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkmış ihaleyi 617 milyon TL hasılat garantisiyle İlk İnşaat ve Kaf Teknik İnşaat ortaklığı kazanmıştı. Hasılatın yüzde 30'una denk gelen 185 milyon 100 bin TL'lik satış geliri arsa payı olarak Vakıf GYO'ya verilecek. 
 
137 milyon 204 bin TL
 
105 bin metrekare kapalı inşaat alanına sahip karma kullanım projesinin hazırlık çalışmaları tamamlandı ve ilk görselleri paylaşıldı. 

İlk İnşaat ve Kaf inşaat ortaklığı ile hayata geçirilecek projede konut, ofis, AVM, otel ve sağlık alanlarını kapsayan 672 bağımsız bölüm yer alacak.

Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan uygulama projesi çalışmaları devam eden İzmir Konak projesinin inşaat çalışmalarına bu yıl devam edileceğini söyledi.