Konut Haberleri
11 Mar 2021 08:10 Son Güncelleme: 11 Mar 2021 08:10

İzmir'deki kentsel dönüşüme CHP çıkarması! Cumartesi günü başlıyor

Geçtiğimiz yıl ivmelenen İzmir'deki kentsel dönüşümde bu yıl tam bir zirve yaşanması için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. İBB Meclisi'nden oy birliği ile şehirdeki dönüşüm için planlar çıktı. Şimdi İzmir'deki büyük kentsel dönüşüm zamanı... CHP, İzmir'de bu hafta sonu başlayacak olan kentsel dönüşüm hamlesi için çıkarma yapıyor.

İzmir'deki kentsel dönüşüme CHP çıkarması! Cumartesi günü başlıyor

İzmir'in kentsel dönüşüm sürecinin en önemli hamlesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu temel atma töreni ne katılacak. CHP parti olarak İzmir'in kentsel dönüşüm sürecinde tam anlamıyla bir gövde gösterisinde bulunacak. 

İzmir Örnekköy'de kentsel dönüşümünde cumartesi günü temel atma töreni düzenlenecek.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı temel atma töreninde CHP'li milletvekilleri de yer alacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de daha önce başlattığı kentsel dönüşüm projesinde ikinci etap için bu 13 Mart Cumartesi günü temel atma töreni düzenlenecek. Onur Çakır Milliyet gazetesindeki köşesinde İzmir'deki kentteki kentsel dönüşüm çalışmasına dikkat çeten yazıyı okurlarıyla paylaştı. İşte o yazı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin Örnekköy’de yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmasının temelini atmak için cumartesi günü şehre gelecek.

‘Kentsel dönüşümü’ her fırsatta dile getiren ve başkanlara bu yönde birçok talimatı bulunan CHP lideri, ayrıca Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Çalıştayı’na da katılacak. Son olarak da Buca’da esnaf gezip sorunlarını yerinde dinleyecek. Umarım, özellikle temel atma töreninde izdiham görüntüleri oluşmaz!

Altı ayrı bölgede yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm anlayışıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden İzmir  Büyükşehir Belediyesi, hem riskli konutlarda oturan vatandaşları sağlıklı yapılara geçiriyor hem de bölgeyi yeşil alanları ve sosyal donatı alanlarıyla daha sağlıklı ve yaşanabilir hale çeviriyor. Örnekköy’de 18 hektar kentsel dönüşüm alanında birinci etapta 130 konut ve 13 iş yerini hak sahiplerine teslim eden Büyükşehir Belediyesi, ikinci etap kapsamında 170 konut ve 20 işyeri için 13 Mart’ta temel atacak.