Politika
01 Nis 2019 00:29 Son Güncelleme: 01 Nis 2019 11:49

İzmir'de yarışın galibi açık ara Soyer oldu

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, Tunç Soyer İzmir'in yeni belediye başkanı oldu. Soyer 1 milyon 338 bin 40, AK Parti adayı Nihat Zeybekci 886 bin 669 oy aldı. Kameraların karşısına geçen Soyer, İzmirlilere teşekkür etti, "Türkiye'de CHP'nin en çok oy aldığı kent olmuştur" dedi.

İzmir'de yarışın galibi açık ara Soyer oldu

Sandıkların yüzde 91.92'sinin açıldığı İzmir'de resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'nin adayı Tunç Soyer kazandı. 

Soyer yüzde 58.6 oy alırken, AK Parti Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci yüzde 38.49 oy aldı. 

'İZMİR İRADESİNİ ÇOK SESTEN YANA KULLANDI'

Sonuçların ardından açıklama yapan Soyer, İzmirlilere teşekkür etti. Soyer, "Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir 'belediye ana' olacak. Bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak" dedi. CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, iradesini çok renk ve sesten yana kullanan İzmir'in, büyükşehirler arasında CHP'ye en çok oy veren kent olduğunu söyledi.

Sonuçlarla gurur duyduklarını ifade eden Soyer, İzmir'in her türlü adaletsizliğe ve haksızlığa "hayır" dediğini belirtti.

Soyer, şunları kaydetti:

"Bugünden itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir 'belediye ana' olacak. Bütün evlatlarını aynı şefkatle kucaklayacak. Hiçbirini bir diğerinden ayırmayacak, hiçbirine üvey evlat muamelesi yapmayacak. İzmir, Türkiye'de siyasetin dilinin değişmesi gerektiğini gösterdi. Başka bir dilin mümkün olduğunu gösterdi. Sevginin, saygının, şefkatin mümkün olduğunu gösterdi. Yarından itibaren İzmir'de yoksullukla, işsizlikle mücadeleye başlayacağız. İzmir'in refahını artırmak için ve refahı daha adil paylaştırmak için canla, başla, aşkla çalışacağız."

'TÜRKİYE'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE ALINAN EN YÜKSEK OY'

Soyer, bir gazetecinin "Aldığınız oy oranını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusu üzerine de "Türkiye'de bir büyükşehir belediyesinde alınan en yüksek oy. Çok gurur duyulacak bir başarı. Herkesin payı var. Bana oy vermeyenlerin de belediye başkanı olacağım. Hatta yarın yapacağım ilk iş, en az oy aldığımız mahalleye gidip o mahallede yaşayan kardeşlerimize içlerinin müsterih olmasını, onların belediye başkanı olacağımı söyleyeceğim" dedi.

​CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de İzmir'in tercihlerini ranttan yana değil, halka hizmetten yana kullandığını ifade etti.

ETİKETLER
#izmir #soyer #chp