Güncel
20 Kas 2020 10:35 Son Güncelleme: 20 Kas 2020 10:48

İzmir'de grafitti ihalesi tartışma çıkardı! Şimdi zamanı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 40 farklı noktasında garifitti uygulaması için yaptığı ihale tartışma yarattı. Depremin ardından çıkılan ihale için "şimdi zamanı mıydı" sorusu soruldu.

İzmir'de grafitti ihalesi tartışma çıkardı! Şimdi zamanı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki 40 noktada grafitti uygulaması için çıktığı ihale tartışma yarattı. Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı günlerde yapılan ihale için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal “Şimdi bunun sırası mı?” diye sordu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin 40 ayrı noktasında 3 boyutlu duvar resmi ve grafiti uygulaması için ihaleye çıktı. İhale muhalefetin tepkisini çekti. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal; "Şimdi grafitinin sırası mı?" diyerek İzmir büşükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

Hızal binlerce İzmirlinin evsiz kaldığını hatırlatarak "Şehrin deprem gibi acı bir gerçekle yüzleşmesinin ardından henüz yaralar tam anlamıyla sarılamamışken grafiti ihalesine çıkan bir mantığı anlamak mümkün değildir" dedi.

Özgür Hızal, deprem sonrası görsel renklendirmelerin acil olmadığını belirterek "İzmirlilere büyük bir haksızlıktır. Depremde büyük zarar gören belediye hizmet binasını daha önce çokça ikaz etmemize rağmen güçlendirme yapmak yerine rengarenk boyaması da bu tutumunun en net göstergesiydi. Sayın Soyer, bugün de belediyenin kaynaklarını İzmirli hemşehrilerimizin güvenli limanlarına ulaşması için kullanmak yerine yine PR çalışmalarına harcama yapmayı sürdürüyor. Yani kısacası Büyükşehir'in kasası yine acil olmayan işlerle boşaltılıyor..." diye konuştu.