Konut Haberleri
13 Şub 2019 11:08 Son Güncelleme: 13 Şub 2019 11:13

İzmir'de dar gelirliye konut müjdesi

AK Parti tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Nihat Zeybekci, İzmir'i 21'nci yüzyıla taşıyacaklarını söyledi. 

İzmir'de dar gelirliye konut müjdesi

"İzmir'de yaşam kalitesi sorunu var" sözleriyle yaptığı durum tespitinin ardından projelerini "10 numara İzmir" sloganıyla paylaşan Nihat Zeybekci, İzmir'i 21'nci yüzyıla taşıyacaklarını söyledi. 

Kentteki çarpık yapılaşma ve yeni konut ihtiyacının çözümüne yönelik de önemli açıklamalarda bulunan Zeybekci, kentin kuzey, doğu ve güneyinde 3 yeni yerleşim merkezi oluşturacaklarını bildirdi.

Yeni yerleşim alanlarının İzmir'e nefes aldıracağını aktaran Zeybekci, "150-250 bin arası nüfusun yaşayacağı bu yeni yerleşim merkezleri, kent merkezindeki yapılaşma baskısını azaltacak ve merkezi rahatlatacak. Altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, yeşil alanlarıyla okulu ve camisiyle çekim merkezi olacak yeni yerleşim yerlerinde, şehir merkezindeki tüm imkanlar olacak. Uygun finansman sistemiyle dar gelirli vatandaşlarımızın da konut sahibi olması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, bu konut alanlarında yatay yapılaşmayı hayata geçireceklerini de bildirdi. Kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Nihat Zeybekci, yerinde dönüşüm projeleriyle bu konuyu kent gündeminden çıkaracaklarını ifade etti.

YERİNDE DÖNÜŞÜM

Denizli belediye başkanlığı döneminde yaptıklarını örnek gösteren Zeybekci, "Denizli Aktepe bölgesinde 10 bin konut yaptım da geldim. Ortasına da 700 dönüm park yaptım. Arkamızdan hakkını helal etmeyen bir kişi yoktur. Kentsel dönüşümde bir tek vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu.