Kentsel Dönüşüm
16 Eki 2020 14:10 Son Güncelleme: 16 Eki 2020 14:10

İzmir Konak'ta metruk bina yıkımı! Hedef kentsel dönüşüm

İzmir'in merkezi olan Konak'ta görüntü kirliliği ve vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden tehlike yarattığı tespit edilen metruk binalar, birer birer kayıt altına alınarak yıkılıyor.

İzmir Konak'ta metruk bina yıkımı! Hedef kentsel dönüşüm

İzmir'in merkezinde önemli bir alanı kaplayan Konak ilçesindeki metruk bina yıkımları devam ediyor. Görüntü kirliliğinin ötesinde yarattığı tehlikeleri de önlemek amacıyla Konak'ta metruk binalar tek tek tespit edildi.

Zeytinlik’teki metruk binanın yıkımına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kentsel dönüşüm şart" dedi.

İzmirlilerin can ve mal güvenliği yönünden tehlike yarattığı tespit edilen metruk binalar, birer birer kayıt altına alınarak yıkılıyor.

Yıkımlara 2020 yılının ilk ayında başlandı. Toplam 18 bina yıkıldı.

Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokakta, işlek bir cadde üzerinde bulunan iki katlı terk edilmiş binanın yıkımını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bizzat başlattı.

HEDEF KENTSEL DÖNÜŞÜM

Başkan Batur, Konak İlçesinin çok eski bir yerleşim alanı olduğunu hatırlatarak eski ve metruk bina bakımından ilçenin sorunlu bir bölge olduğunu vurguladı. Batur, asıl çözümün kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. 

Batur şöyle konuştu:

“Kentsel Dönüşüm benim önceliğim. Kentsel dönüşüme Gültepe Bölgesi ile başlıyoruz. Ardından Beştepeler ve Mersinli’ye kadar olan bölgede üçüncü etap kentsel dönüşüm planlarımızı yapacağız. İzmir Körfezi’ne hakim yamaçlarda yapılacak yerinde dönüşüm ile hem kent estetiğine katkımız olacak hem de o bölgede yaşayan vatandaşlarımız sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve sağlıklı konforlu binalarda hak ettikleri yaşama kavuşacaklar”