Konut Haberleri
04 Kas 2015 14:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:42

İzmir kıyı tasarım projesinde son durum!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'Nin yürttüğü "İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında üst geçit yapılacak olan Mithatpaşa Parkı'nın önündeki ağaçlar İnciraltı Kent Ormanı’na taşınacak

İzmir kıyı tasarım projesinde son durum!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasına ilişkin "İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi" kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı'nın önünde bulunan karayolu alt geçidinin yapım çalışmalarına devam ederken alt geçidin yapılacağı alanda kalan 16 feliks, 5 okaliptüs ve 2 şamarops cinsi ağacı, İnciraltı Kent Ormanı’na taşıyacağını açıkladı. Söz konusu proje tammalandığında hem bölgedeki trafik rahatlayacak hem de bölge yeni bir yeşil alan kazanmış olacak.

Proje kapsamında toplam bin 150 metre uzunluğunda karayolu alt geçidi inşa edilecek olup daha sonra projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanlar yeniden düzenlenecek.



Projenin tamamlanması ile birlikte bölge halkı denizden ve sahilden daha fazla faydalanacak. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda vatandaşın denizle daha yakınolabilmesi için özel uygulamalar yapılacak.