Güncel
16 Kas 2020 12:22 Son Güncelleme: 16 Kas 2020 12:37

İzmir depremzedeleri konteyner evleri bekliyor! Ne zaman teslim edilecek?

İzmir depremzedeleri için hazırlanan konteyner kentte çalışmalar sona yaklaştı. İzmir konteyner kentte yaşam ne zaman başlayacak, sorusunun cevabını İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medyadan verdi.

İzmir depremzedeleri konteyner evleri bekliyor! Ne zaman teslim edilecek?

Merakla beklenen İzmir konteyner kentindeki teslimat tarihi ile ilgili İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Çataklı yaptığı paylaşımda İzmir konteyner kentindeki son durumu anlatan fotoğrafı yayınladı ve ekledi: "Az kaldı"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzmir'de depremzedelerin geçici olarak barınacakları konteyner kentin yapım çalışmasının fotoğraflarını 'Az kaldı' notuyla paylaştı.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzmir depreminin ardından 4 Kasım'da Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, depremzedelerin geçici olarak barınacakları konteyner kentin yapım çalışmasının başladığını duyurmuştu. 

Konteyner kentin 19 gün sonra hazır hale geleceğini belirten Çataklı, daha sonra devam eden çalışmalara ilişkin sosyal medya hesabından bilgi verdi.

Bakan Yardımcısı Çataklı, bugünkü paylaşımında 'Az kaldı' notunu düşerek, devam eden çalışmalardan fotoğraf paylaştı.

DEPREMZEDELER İÇİN 550 KONTEYNER

Bayraklı'daki 46 bin metrekarelik arazide kurulan İzmer konteyner kentte 550 ünite olacağı bildirildi. 21 metrekarelik konteynarlar için altyapı çalışmaları sürüyor. Konteynerlarda elektrik sobası bulunacak. Sıcak su ihtiyacı güneş enerjisi panelleri ile sağlanacak. Konteynerlerin fiziki yapılarında ise 1 oda 1 salon 1 mutfak ve tuvalet bölmeleri yer alacak.