Güncel
04 Kas 2020 22:22 Son Güncelleme: 05 Kas 2020 08:18

İzmir depreminin ardından 100 bin binanın röntgeni çekiliyor

İzmir depreminin ardından 100 bin binanın röntgeninin çekimine başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalarda öncelikle Bayraklı ve Bornova'da tespit edilen 100 bin binadan karot alınması çalışmalarına başlandı.

İzmir depreminin ardından 100 bin binanın röntgeni çekiliyor

İzmir depreminin ardından 100 bin binanın röntgeni çekilecek. Çalışmalara başlandı. Binalardan karot alınarak testler yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri öncelik taşıyan binaların kolon ve kirişlerinden beton örnekleri alıyor.

İzmir'deki depremden en fazla hasar gören Bayraklı'da yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürerken, bölgedeki diğer yapılarda hasar oranlarının tespiti için hızla çalışma başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı ve Bornova'da bulunan yaklaşık 100 bin binada detaylı tespit çalışması yaparak bunları az, orta ve ağır hasarlı kategorilerine göre ayıracak.

Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı murat Akın "Binaları az, orta ve ağır hasar yani yıkılacak diye sınıflandırıyoruz. 10 bin bina inceledik. Bir hafta 10 gün içinde bitireceğiz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer günlük bilgilendirme toplantısında bilgi verdi: "Sahada 6 bin 224 personel çalışıyor. Bakanlık ekipleri dünden beri 4 bin 424 binada hasar tespit çalışması tamamladı. Kendilerine destek veriyoruz. Az hasarlı bina 397, orta hasarlı 66, ağır hasarlı bina ise 42. Acil yıkılması gereken bina sayısı da 7" dedi. 

 

ETİKETLER
#İzmir depremi