Güncel
03 Kas 2020 08:24 Son Güncelleme: 03 Kas 2020 08:52

İzmir deprem konutları 1 yıl içinde teslim edilecek

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından depremzedeler için konutların yapımıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı: "Deprem konutları 1 yıl içinde teslim edilecek."

İzmir deprem konutları 1 yıl içinde teslim edilecek

İzmir deprem konutları 1 yıl içinde teslim edilecek. Açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. İzmir'de ağır hasar gören binaların yıkım çalışmaları başladı. Yeni inşaa edilecek konutlar hak sahiplerine 1 yıl içinde teslim edilecek.  

Bakan Kurum, İzmir depreminde ağır hasar gören binaların yıkım çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Kurum, yeni inşa edilecek konutların, hak sahiplerine bir sene içersinde teslim edileceğini duyurdu. 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından hasar tespiti için çalışmalar tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ağır hasar gören 58 adet binanın yıkımını gerçekleştireceği bildirildi. 

AĞIR HASARLI 66 BİNA

Tespit çalışmalarına bölgede bölgede, az hasarlı bina sayısı 397, orta hasarlı bina sayısı ise 66. Ağır hasarlı binalarla ilgili yıkım çalışmaları başlatıldı.  

İzmir  AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2 binada yıkım çalışması başlatıldı. Arama kurtarma faaliyetlerini bitirdiğimiz alanlarda acil yıkılacak binalara ilişkin süreçleri başlatacağız. 1 ay içinde bu yıkım süreçlerini vatandaşımızla sonuna kadar götürmeyi planlıyoruz" dedi. Kurum, 10 günde acil durumdaki binalarda çalışmaları tamamlayacaklarını vurguladı.

İNŞAATLARA 1 AYDA BAŞLARIZ

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) de en geç 1 ay içinde inşaat çalışmalarına başlayacağını belirten Kurum,"Elazığ, Malatya ve Giresun'da olduğu gibi 1 yıl içinde, sağlam, güvenli konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 942 personel ile hasar tespit çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza, muhtarlarımızla koordinasyon içinde hasarlı binalara ilişkin bilgilendirmeler yapacağız. Hasarlı binalara ilişkin hazırlanan broşürleri vatandaşlarımıza dağıtacağız. Valiliğimizin internet sitesinde binaların hasar durumlarına göre yapılması gerekenler de yer alacak" dedi