Konut Haberleri
23 Oca 2021 17:14 Son Güncelleme: 23 Oca 2021 17:29

İzmir Bayraklı'da binalarda kat sayısı düşecek! Deprem sonrası imar değişikliği

İzmir depreminde büyük hasar alan Bayraklı'da yeni imar planına göre binalar daha az katlı olacak. İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden yapılması için hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Manavkuyu'daki binaların kat sayısı 8'den 6'ya düşürüldü.

İzmir Bayraklı'da binalarda kat sayısı düşecek! Deprem sonrası imar değişikliği

İzmir depreminin ardından Bayraklı'da yaşanan felaketle birlikte yeni imar anlayışı geliştirildi. 
Deprede yıkılan binaların yeniden yapılması için hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Manavkuyu'daki binaların kat sayısı 8'den 6'ya düşürüldü.

İzmir İli, Bayraklı İlçesi sınırları içerisinde deprem sonucu çöken veya ağır hasar gören yapıların yoğunluklu bulunduğu alanlar 6306 sayılı Kanun kapsamında 'Rezerv Yapı Alanı' olarak belirlenen alanın imar planları TOKİ tarafından hazırlanarak Bakanlık onayına gönderildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bayraklı 2 nolu Rezerv Yapı Alanında kalan Manavkuyu Mah.3789 Ada 1 ve 2 Parseller ile 54 Ada 159 Parsele ilişkin Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifini onaylayarak askıya çıkardı. 

Yeni imar planlarıyla beraber 8 kat olan imar hakkı 6 kata düşürüldü. Blok araları açılarak yeşil alan miktarı artırıldı.