Sektörel
31 Mar 2018 11:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:44

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir'e 10 yılda 350 bin kon

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş sektörün sorunlarını çok iyi bildiklerini belirterek, "İnşaat ruhsatları sorunlarının çözümü için bir masa kuracağız" dedi.

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir'e 10 yılda 350 bin kon
İTO'nun 9 Nisan'da yapılacak olan meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinde 67. İnşaat, Yapım ve Onarım Grubu'ndan meclis üyeliğine aday olan İTO Yönetim Kurulu Başkanı, Kemalpaşalı inşaatçılar ile bir araya geldi. İTO üyeleri Demirtaş'a büyük ilgi gösterdi ve seçimlerde desteklerinin tam olduğunu söyledi. Demirtaş, inşaat sektörünün gelecek 10 yılın yıldız ve lokomotif sektörlerinden biri olacağını belirterek, "Son açıklanan büyüme rakamları bu kadar yüksek ise bunda inşaatın büyük rolü var ve aynen böyle devam edecek.

Özellikle kentsel dönüşüm ileİzmir’de inşaat sektörü çok daha parlayacak ki kentsel dönüşüm İzmir’de hala daha tam başlamadı" dedi. İzmir'de gelecek 10 yıl boyunca kentsel dönüşümde 350 bin konutun yapılması gerektiğini belirten Demirtaş, "İzmir’i gecekondulardan ancak böyle kurtarıp, yeniden inşa edebiliriz. Biz son 5 yıl içinde kentsel dönüşüm için oda olarak çok çalıştık, önümüzdeki dönemde de aynen çalışmaya devam edeceğiz. Burada kentsel dönüşümün 2-3 bin konutluk bölümler, parseller halinde değil 100- 150 konutluk bölümlerde yapılması için çalışacağız. Çünkü ancak o zaman bizim üyelerimiz, İzmirli müteahhitler, inşaatçılar iş alabilir, bu konutları yapabilir, malzeme satıcılarımız malzeme satabilir" dedi.

İNŞAAT RUHSATLARI İÇİN ÇÖZÜM MASASI KURULDU

Bugüne kadar sektörden gelen bütün sorunların takipçisi olduklarını, gerek yerel yönetimler gerekse hükümet nezdinde girişimler yaparak çözülmesi için çalıştıklarına dikkat çeken Demirtaş, sektörün sorunlarına hakim olduklarını dile getirerek, "Üyelerimizin özellikle inşaat ruhsatlarını almada çok sorun yaşadığını görüyoruz. Bu nedenle yeni dönemle birlikte İnşaat Ruhsatları Çözüm Masası kuracağız. Ruhsat almakta sorun yaşayan üyelerimizin sorunlarını bizzat bu masa ile takip edeceğiz" dedi. Toplantıya çok sayıda kadın inşaatçının da katıldığına dikkat çeken Demirtaş, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Demirtaş, "Sektördeki üyelerin nerede ise yüzde 15’i kadın. Bu kadın inşaatçıları bir birlik çatısı altında toplamak için çalışmalara başladık. Kadın elinin değdiği her şey güzelleşiyor" dedi.

ÜYELERİN İEÜ'YE GİDEN ÇOCUKLARINA YAKLAŞIK YÜZDE 25 İNDİRİM ÇALIŞMASI

İTO Başkanı Demirtaş, üyelerin en büyük sorunlarının başında eğitim ve sağlığın geldiğini, eğitim sorununun çözümü için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduklarını vurgulayarak, İEÜ’de okuyan üyelerin çocuklarının eğitim ücretlerine yüzde 10 indirim yaptıklarını, bu oranı yüzde 25’e çıkartmak için çalıştıklarını anlattı. Üyelerin bu indirimle eğitim ücretini yılda 10 bin liraya yakın az ödeyeceklerini dile getirerek, hedefinin ise bu oranı yüzde 50’ye çıkartmak olduğunu ifade etti. Demirtaş, "Eğitimden sonra şimdi sıra hastanede. Halen inşaatı devam eden üniversite hastanemiz ile üyelerimiz kendi hastanemizde tedavi olabilecek. Sağlık Takip Programı ile üyelerimizin tüm sağlık sorunlarını verilerini de takip edeceğiz" dedi.