Ekonomi
07 Şub 2016 08:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:02

İşverene asgari ücret desteği Mart'ta!

İşçi başına ödenecek olan 100 TL destek Mart ayında ödenmeye başlanacak. Hal böyleyken bu ay zamlı maaşlarda devlet desteği olmayacak.

İşverene asgari ücret desteği Mart'ta!
Asgari ücretin hızla belirlenmemesine sebep bu yükü himin omuzlayacağı olmuştu. Sonuca varıldığında da hem Hükümet kanalının hem de işverenin ortaklaşa hareket etmesine karar verilmişti.

SGK, işçi başına 100 TL olarak verilecek desteğin şubat ayı prim borçlarından mahsup edileceğini ve sistemin böyle ilerleyeceğini açıkladı. Dolayısıyla bu ay işverenler zamlı asgari ücretleri ödeyecek, ancak Hazine’den ilk desteği mart ayı itibariyle alacaklar. SGK bu sistem gereği, ocak ayına ilişkin prim ödemelerinde bir değişiklik olmadığını belirterek; mevcut uygulamaların sürdürülmesini ve rutin prim ödemelerinin yapılmasını istedi. SGK’dan konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda, asgari ücret desteğinden yararlanacaklar için herhangi bir başvuru şartı aranmayacağı vurgusuna da yer verildi. Konuyla ilgili uygulamanın usul ve esasları kısa süre içinde yayınlanacak. Geçtiğimiz ay, 2015 yılı itibariyle brüt 2 bin 550 TL’ye kadar olan ücretler için işverenlere 1 yıl süreyle 100 TL destek verilmesi yasalaştırılmıştı.