Konut Haberleri
05 Haz 2014 16:27 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:10

İstMarina'da marina planda yok mu?

Son günlerde reklamları ile birlikte gündemde yer alan İstmarina projesindeki satış amacına yönelik lanse edilen marina için plan kapsamında olmadığı iddia ediliyor.

İstMarina'da marina planda yok mu?
Dap Yapı’nın geçen ay lanse edilen İstmarina projesinde yer alan marinanın yapımıyla ilgili soru işaretleri bulunuyor. Reklamlarında projenin hemen önünde yer alan marina için plan kapsamında olmadığı dahi iddia ediliyor.

Yaptığımız araştırmaya göre Anadolu Yakası'nda 3 adet marina bulunmakta ve bu marinaların dışında herhangi bir marina projesi için başvuru yer almıyor. emlakguncel.com sitesinden Eyüp İyigün'ün haberine göre, bir marina projesinin hayata geçirilmesi için prosedür 5 yıl içerisinde sonuçlandırılıyor. Bu aşamada projenin bitiriliş tarihi 36 ay olduğuna göre nasıl bir çalışma planlanmaktadır? Ayrıca marinanın kim tarafından yapılacağı, işletim hakkını kime ait olacağı ayrıca Dap Yapı’nın bu konulardaki yeri belirsizliğini korumaktadır…

İstanbul Anadolu Yakasında yer alan Kalamış Yat Limanı (geçen hafta ihale ile Koç Holding tarafından işletme hakkı alındı) Viaport Marin (Bayraktar Grup) ve İstanbul Pendik Cityport (Marin Türk) dışında herhangi bir marina planı ve başvurusu bulunmamaktadır.

Dap firması yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde bu konulardaki sorulara herhangi bir yanıt vermek istenmediği belirtildi. Konunun açıklığa kavuşması için firma yetkililerinden açıklama beklenmektedir.