Konut Haberleri
04 Mayıs 2017 10:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:09

İstiklal'in göz bebeği yeniden hizmete girecek

İstiklal Caddesi'nin sembollerinden biri olan Nostaljik Tramvay'da yenileme çalışmalara devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah, tramvayın kaldırılmadığını sadece onarıma alındığını dile getirdi.

İstiklal'in göz bebeği yeniden hizmete girecek
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan İstanbul'un en işlek caddesi İstiklal, yenileniyor.
Bu çalışmalar kapsamında caddenin sembolü haline gelen ''Nostaljik Tramvay'' da yenileniyor.

Bu durum, sosyal medyanın da bir süre gündemine oturmuştu hatta nostaljk tramvayın kaldırıldığı öne sürülmüştü. Ancak, durumun böyle olmadığı ve tramvayın yenileme çalışmaları kapsamında hizmet dışı bırakıldığı belirtildi. 



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstiklal Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Nostaljik tramvayın meydana getirdiği titreşim ve elektrik, telekomünikasyon vb. hizmetler için yapılan tamirat kazıları neticesinde zeminde ciddi bozulmalar meydana gelmişti. Bu tahribatı gidermek adına başlatılan çalışmalar neticesinde mevcut tramvay rayları sökülerek yerine titreşimi emen kauçuk döşemeli yeni raylar döşenecek.” dedi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde 26 yıldır faaliyette olan Nostaljik Tramvay Hattı yenileniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim Meydanı ve Talimhane ile birlikte Tramvayın oluşturduğu titreşimden dolayı zemini bozulan İstiklal Caddesinde rayları değiştirerek alt yapı yenileme çalışmaları başlattı. Ocak 2017 de başlayan çalışmalar kapsamında Nostaljik Tramvay Hattı sökülerek yerine Elastomer (kauçuk) yapıda titreşimi emen maddeyle kaplı yeni raylar ve darbelere dayanıklı Doğal Granit Taşları döşenecek. Caddeye yeni bir konfor ve güzellik kazandıracak olan çalışmalar tamamlandığında tarihi tramvay hattı da verdiği hizmete kaldığı yerden devam edecek.

Nostaljik tramvay yeniden hizmet verecek

İstiklal Caddesi'ndeki yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “26 yıldır kesintisiz olarak sefer yapan Nostaljik Tramvayın meydana getirdiği titreşim ve elektrik, telekomünikasyon vb. hizmetler için yapılan kazıları neticesinde zeminde ciddi bozulmalar meydana gelmişti. Bu tahribatı gidermek adına başlatılan çalışmalar neticesinde mevcut tramvay rayları sökülerek yerine titreşimi emen kauçuk döşemeli yepyeni raylar döşenecek. Böylece tarihi tramvay hattı yenilenen yüzüyle hizmet vermeye devam edecek.” dedi.