Konut Haberleri
18 Kas 2012 16:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:12

İstihdam teşvikleri işverenleri bekliyor

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, kurumun 6 aydan 54 aya kadar sağladığı prim teşviklerinden faydalanmaları için işverenlere çağrıda bulundu.

İstihdam teşvikleri işverenleri bekliyor

ANKARA  - İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurumun 6 aydan 54 aya kadar sağladığı prim teşviklerinden faydalanmaları için işverenlere çağrıda bulundu.

Yazıcı, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birinin işsizlik olduğunu, kurum olarak da bu sorunun giderilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Yenilenen ve büyüyen kadrosuyla İŞKUR'un tüm Türkiye'de yaygın bir kurum haline geldiğini ifade eden Yazıcı, "Kadromuza kattığımız iş ve meslek danışmanlarımızla ulaştığımız işveren ve işsizlere, danışmanlarımız işverenleri düzenli olarak ziyaret ederek, kurumumuzun hizmetleri ve teşvikler hakkında sürekli bilgi veriyorlar" dedi.

İşgücüne katılımı ve istihdamı artırmak, çalışanların vasıflarını yükseltmek, mesleki ve teknik eğitimi özendirmek amacıyla 2011'de yürürlüğe giren 6111 sayılı Kanun ile işsizliğin azaltılması noktasında önemli düzenlemeler yapıldığına dikkati çeken Yazıcı, İŞKUR'un da 6 aydan 54 aya kadar verdiği teşviklerle işverenleri desteklediğini bildirdi.

Yazıcı, tüm illerde İŞKUR personelinin firma temsilcilerini yerinde ziyaret ederek teşvikleri anlattığını belirterek, şunları söyledi:

"İŞKUR olarak 2015 yılı sonuna kadar işverenlerin yeni işe aldığı işçilerin sigorta primlerini biz ödüyoruz. 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkeklerle 18 yaşından büyük kadınlardan mesleki yeterlik belgesine sahip olanların 48 ay, mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenlerin 36 ay, hiçbir belge veya niteliğe sahip olmayanların 24 ay süreyle işveren sigorta primlerini biz ödüyoruz.

Bu kişilerin İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi durumunda bu teşviklere ilave olarak 6 ay daha uzatıyoruz. Bizim amacımız bu teşviklerden yararlanan işveren sayısını artırarak işgücü piyasasına daha fazla işsizimizin kazandırılmalarını sağlamak."

Tüm işverenlere devlet teşviklerinden faydalanmaları için çağrıda bulunan Yazıcı, firmaların İŞKUR İl Müdürlüklerine gelerek bilgi alabileceğini de söyledi.

Yazıcı, ayrıca 81 ilde görevli iş ve meslek danışmanlarının, talep edilmesi durumunda firmaları ziyaret ederek hem teşvikler hem de kurumun hizmetleri hakkında bilgi vermeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.