Ekonomi
04 Ara 2017 16:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

İsteyen herkes parasını yurt dışına götürebilir ama..

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Muş'ta söylediği sözlerin çarpıtıldığını ve kesinlikle sermaye hareketinin sınırlandırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.

İsteyen herkes parasını yurt dışına götürebilir ama..
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu. Cumhurbaşkanı dün Muş’ta yaptığı, "Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişiminde bulunduğunu duyuyorum" ifadelerine de açıklık getirdi. Türkiye’nin serbest piyasa ekonomisine sahip olduğunu belirten Erdoğan, sözlerinin farklı değerlendirildiğini savundu. BBC Türkçe’nin aktardığına göre Erdoğan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

‘Yerli ve milli duruş gerektiğidir’

Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir. İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa soruyorum ne zaman sahip çıkacaktır. Şu günlerde ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir. Dün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan bir grup iş adamına hitaben söyledim.