Ekonomi
05 Eyl 2016 16:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

İşte yeni nesil dijital para!

Dijital para sistemi E-Dinar, dijital para dünyasında ses getirecek yeni ürünü kripto para sistemini açıkladı...

İşte yeni nesil dijital para!
Teknoloji gelişiyor para bile dijitale dönüyor. Dünya çapında 180.000'den fazla kullanıcıya sahip olan topluluk bu yeni ürünün geliştirilmesi için 10 milyon dolar yatırım yaptı.E-Dinar ekibi E-Dinar Coin'i kapsamlı bir pazar analizi ile birlikte mevcut dijital para sistemlerinin sakıncalarını göz önünde bulundurarak geliştirdi.

Yapılan işlemlerin korunması noktasında gelişmiş güvenlik önlemleri içeren proof-of-stake (kullanıcıların cüzdanlarda tuttukları coin miktarına göre belli oranlarda pay aldıkları bir sistem) teknolojisini kullanıyor.

Proof-of-stake, hesapta belirli bir miktar fon tutma ihtiyacına göre kripto para koruma yöntemi olarak biliniyor.

KRİPTO PARA NEDİR?
Son yıllarda finans dünyasındaki en büyük yeniliklerden biri olan kripto para terimi kriptografi ile korunan sanal para birimini ifade ediyor. Yeni nesil teknolojilere dayalı hızlı, güvenilir ödeme ve para transfer sistemi olan kripto ile bankacılık ve ödeme işlemleri kolayca yapılabiliyor.

Bugün ABD'de 100'den fazla restoran kripto para ile çalışıyor ve bir ödeme aracı olarak kabul ediyor.Günümüzde 7600'den fazla nokta (restoranlar, kafeler, barlar, mağazalar ve süpermarketler) müşterilerine özgürce dijital kripto para kullanarak mal ve hizmet satın alma olanağı sunuyor.

E-Dinar kullanıcılarının mağazalar ve restoranlar (tüketici ağı) arasında oluşturulacak ortak bir ağ içinde indirimli mal ve hizmet satın almasına imkân veren sistemi geliştirilmesi planlanıyor.

E-DINAR Coin, Çinli ve uluslararası kripto döviz piyasalarına yüksek likiditeye sahip iş ortaklarıyla çalışıyor. E-Dinar Coin'in dünya kripto para değerlendirmesinde popüler olan CoinMarketCap firmasının (https://coinmarketcap.com/currencies/e-dinar-coin/) listesinde de yer alıyor.

CoinMarketCap üzerinden E-Dinar Coin'in aktifleştirilmesi, teklif tutarı ve kripto paranın farklı zaman dilimlerinde maliyet dinamikleri izlenebildiği gibi aktifleştirilme oranındaki hızlı artış gözlenebiliyor.