Ekonomi
19 Tem 2017 15:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

İşte yeni kabinenin piyasaya etkisi!

Kabine revizyonu kuru etkilemedi. Tarihi zirveye ulaşan Borsa İstanbul'da dengeli bir görünüm var.

İşte yeni kabinenin piyasaya etkisi!
Başbakan Binali Yıldırım'ın kabine revizyonu açıklamalarının ardından kurda çok önemli bir değişiklik yaşanmadı.

3.5265 seviyesinde yer alan dolar/TL, açıklamaların ardından 3.53'ün üzerine çıktı. Ardından yeniden gevşeyen dolar/TL 3.52'nin altına geriledi. Kur saat 15:13 itibariyle 3.5165 seviyesinde yer aldı.
 
Dün gün içerisinde 3,52-3,53 seviyelerinde hareket eden ve sınırda günü tamamlayan dolar/TL, sabah 3.54 seviyelerini test emiş ardından 3.53 seviyelerine çekilmişti.
 
Alıcılı seyrinde devam eden Borsa İstanbul ise günün ikinci yarısına başlarken 106.997 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi. Kabine değişikliği sonrası yükselişini sürdüren BIST 100, 107.100 zirvesini test etti. Endeks, saat 14:55 itibariyle 106.999 (%1.2) seviyesinde yer aldı.
 
'EKONOMİNİN BAŞINDA ŞİMŞEK OLACAK'

Meksa Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Eren Can Ümüt, gerek kabine değişikliğinin piyasalar tarafından bekleniyor olmasının, gerekse ekonomi kurmaylarında herhangi bir değişikliğin olmamasının siyasetteki bu hamlenin finansal piyasalara etkisini sınırladığını vurguladı.
 
Ümüt yaptığı açıklamada, "Kabinede 15 Bakan görevlerine devam ederken 6 Bakan'ın görevleri değiştirildi. Kabineye 5 yeni Bakan'ın girdiğini görüyoruz. Finansal piyasalarını ilgilendiren en önemli konu ise doğal olarak ekonomi kurmaylarının kimlerden oluştuğuydu. Ekonomi Bakanı olarak Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın görevlerine devam ettiğini görüyoruz. Bir diğer dikkat çeken nokta ise tüm Başbakan Yardımcılarının değişmesine karşılık Mehmet Şimşek'in görevine devam etmesiydi. Bu noktada ekonominin başında Mehmet Şimşek'in olacağını söyleyebiliriz. Gerek kabine değişikliğinin bekleniyor olması gerekse ekonomi kurmaylarında herhangi bir değişikliğin olmaması siyasetteki bu hamlenin finansal piyasalara etkisini sınırladı." diye konuştu.