Yazlık Projeler
28 Mayıs 2014 09:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:07

İşte ucuz tatilde yeni adres!

Yaz mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde, herkes tatil hayallerine başladı. Yaptığımız ufak bir araştırmayla bir aylık Yunanistna tatilinin, bir haftalık Bodrum tatilinden çok daha ucuz olduğunu ortaya çıkardık

İşte ucuz tatilde yeni adres!
Havaların sıcağa dönmesi ve yaz mevsiminin gelmesiyle oteller ve sezonluk konut kiralayan bölgeler şimdiden dolmaya başladı.

Hal böyle olunca vatandaş da bütçesine göre tatil arayışına girdi. Biz de ufak bir araştırmayla Türkiye'de ve yurtdışında tatil yapılabiliecek yerleri incelemeye aldık. Ortaya çıkan sonuç ise Yunanistan oldu.

Bodrum ve Yunanistan'da yapılması planlanan tatil için fiyat dökmek gerektiğinde aradaki fark oldukça şaşırtıcı.

Bodrum'da villalar aylık 90 bin liraya kiralanırken, bu durum Yunanistan'da maksimum 3-4 bin lira olarak gözüküyor.

Yunanistan'da ultra lüks, taş villalarda full ve lüks eşyalı, denize sıfır özle havuzlu villalar, günlüğü 120 euro'dan kiraya verilirken, Bodrum'da ise benzer şartlarda bir konutu 4 bin eurodan aşağı bulmanız mümkün değil. Yine Bodrum'da lüks villalar sezonluk 300 bin dolardan kiralanıyor. Yunanistan'da ise tam bir sezon tatil 10 ila 20 bin euro arasında değişiyor.

Bodrum'da bir günlüğü 2 bin liraya daire kiralarken, Yunanistan'ın en lüks ve pahalı tatil mekanlarında Girit'te haftalığı 2 bin eoruya işte bu saray gibi villada tatil yapabilirsiniz...


Bir de Yunanistan'ın en lüks ve pahalı bölgesi olan Mikonos’la Bodrum’u mukayese edelim. Hiçbir plaja giriş paralı değil. İnsanlar otomobilleriyle gelip, para vermeden park ediyor.

İsteyen yanlarında getirdikleri malzemeleri kullanıyor, isteyen en lüks yerde 4 euro’ya şezlong, 3 euro’ya şemsiye kiralayabiliyor. 3 euro’ya bir kola, 8 euro’ya club sandviç alabiliyor.

Otellerin fiyatları da Bodrum’daki muadillerine oranla daha ucuz... Son dönemde Yunanistan'da yaşanan büyük ekonomik krizin bu durumla ilgisi yoğun olmakla beraber ilgi de azınsanmayacak kadar fazla...

Sabiha Gökçen’den Mikonos’a geliş 1 saat 15 dakika, ama alanda pasaport kontrolünden geçmek ortalama 30 dakika...

Müge Bezirci/emlakeki.com