Konut Haberleri
19 Kas 2017 11:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

İşte Türkiye'nin en zengin 100 şirketi!

Ekonomist dergisi, 'En Zengin 100 'araştırmasını gerçekleştirdi. Listenin ilk 3'ü yine değişmedi.

İşte Türkiye'nin en zengin 100 şirketi!
Ekonomist dergisi Türkiye'nin en zengin kişi ve ailelerini sıraladığı 'En Zengin 100 Araştırmasının bu yıl 14'üncüsünü gerçekleştirdi.

Koç Ailesi, Şahenk Ailesi ve Şevket Sabancı Ailesi ilk üçteki yerlerini korumaya devam etti. Bu yıl listenin yeni isimleri ise Kahve Dünyası'nı da içinde barındıran Altınmarka Grubu'nun patronu Altınkılıç Ailesi ile son yıllarda gayrimenkul geliştirme alanında büyük bir atılım yapan Tahincioğlu Ailesi oldu.

Gayrimenkul varlığı

Zenginliği etkileyen bir diğer kaynak da gayrimenkul varlığı. Son yıllarda gayrimenkul geliştirme alanında yüksek değerler yaratıldı. Bu yüksek değerler, En Zengin 100 listesindeki değişimlerde önemli bir parametre oldu. Ancak son yıllarda konut sektöründeki yavaşlamadan inşaat sektörü ağırlıklı ailelerin olumsuz etkilendiğini de söylemek mümkün.

Son yıllarda büyük altyapı ihaleleri, bu ihalelerde öne çıkan aileleri yukarı seviyelere taşıdı. Üçüncü Havalimanı, köprü ve otoyol işleri gibi projeler sayesinde Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız listede kendine yer bulmaya devam etti.








ETİKETLER
#Zengin #ekonomist