Ekonomi
09 Ağu 2014 08:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:38

İşte THY'nin hedefi!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Yolcu sayımızı bu yıl 60 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar bu hedefte sapma yok” dedi

İşte THY'nin hedefi!
THY’nin günü kurtaran bir şirket olmadığını, geleceğe yatırım yaptığını, 15 iştirakiyle önemli bir kurum haline geldiğini kaydeden Topçu, “Ana markanın kalitesini yukarı çekme adına şirketlerimiz var. Aynı zamanda turistlerin KDV iadelerini alabilmeleri için şirket kurduk. bugün son 4 yılda Avrupa’nın en iyi hava yolu şirketi seçilmemiz tesadüf değil” dedi.

460 uçağa ulaşacak
Yurtdışındaki rekabet güçlerinin, hizmet kalitesi ve tanıtımdan geldiğini belirten Hamdi Topçu, “Barcelona ve Mancester United ile sponsorluklarımız bitti ama Kobe Bryant ve Messi ile anlaşmalarımız sürüyor. Borussia Dortmund ile anlaşma imzaladık. En büyük isim sponsorumuz ise Turkish Airlines euroleague basketbol. Bu bizim amiral sponsorumuz” dedi.
Topçu THY’nin 2023’te 120’ye yakın geniş gövde uçağı, 460 toplam uçağı ile yine dünyanın sayılı havayolu şirketleri arasında yer alacağını söyledi.

Erbil seferleri durdu
Bu arada Türk Hava Yolları’nın İstanbul - Erbil seferleri güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi.