Sektörel
03 Haz 2013 14:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:26

İşte Taksim'e yapılacak yeni caminin yeri!

Gezi Parkı'yla ilgili olaylar sürerken açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'de Maksim'in arkasındaki üçgen alana cami yapılacağını söyledi

İşte Taksim'e yapılacak yeni caminin yeri!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim’de Maksim’in arkasındaki üçgen alana cami yapılacağını belirterek, oradaki kilisenin de önündeki dükkanların kaldırılmasını gündeme getirdi. Kilisenin vakfıyla anlaşılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Kamulaştırma bedelini ödeyerek kiliseyi meydana çıkaralım” dedi.
 
Erdoğan, Topçu Kışlası’nın da otel olabileceğini söyledi. HaberTürk TV’de Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı ile ilgili, Gezi Parkı’nı Türkiye’de bilmeyen çok sayıda insan bulunduğunu, ancak bu durumun kullanılarak bazı şehirlerde olaylar çıkarıldığını söyledi. Erdoğan, “Bunların hiçbirinin demokrasiyle filan alakası yok. Buradaki mesele, Taksim’de, aslında Gezi Parkı olayı, AVM olayı da değildir. Buraya AVM yapılabilir mi? Ben bunu alışveriş yeri diye söylerken, üstünde otel, rezidans gibi şeylerin olabileceğini söyledim” dedi.
 
Topçu Kışlası otel olacak
 
İstanbul’un AVM’ye doyduğunu dile getiren Erdoğan, şu anda en büyük sıkıntının rezidans ve otel olduğunu vurguladı. Topçu Kışlası’nın büyük ihtimalle otel olacağını belirten Erdoğan, “Altı da şehir müzesi olur büyük olasılıkla. Buraya insanlar geleceği için alışveriş mağazaları da olmalı. Halı mağazası vs. Ama bunların modern olması lazım. Rastgele değil” dedi. Erdoğan, AKM’nin de yerine uluslararası bazda gösterilen olacağı bir yer yapılacağını bildirdi.
 
www.yapi.com.tr