Konut Haberleri
28 Mar 2016 15:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

İşte Migros'un yeni başkanı...

Geçtiğimiz yaz hisse yapısını değiştiren Migros'ta şimdi de yönetim değişti. Bülend Özaydınlı, başkanlık koltuğunu Tuncay Özilhan'a bıraktı.

İşte Migros'un yeni başkanı...
Migros, yaz aylarında şirketin dolaylı olarak iştirakiyle ilgili hisse devir işlemleri tamamlandığını duyurmuştu. Migros'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti...

İşte o açıklama:

"15 Temmuz 2015 tarihinde, Şirketimiz paylarının %50'sini elinde bulunduran MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %80,5'ini temsil eden hisselerin Moonlight Capital S.A. tarafından Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'ye satış işleminin gerçekleştirildiği Şirketimize bildirilmiştir. Bu işlemle, Moonlight Capital S.A.'nın Şirketimiz sermayesindeki doğrudan ve dolaylı sahip olduğu toplam payı 15 Temmuz 2015 tarihi itibariyle % 40,25'e düşmüş, Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin Şirketimiz sermayesindeki dolaylı sahip olduğu payı %40,25 olmuştur.

Temmuz 2015'te şirket hisselerinin satışından sonra yönetim kurulu başkanının da değişmesiyle, Migros resmen satıldı. 

Tuncay Özilhan devraldı

Migros'ta hisse yapısının değişmesinin ardından, yönetimde de önemli bir değişiklik yaşandı. 8 yıldır şirketin yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda oturan Bülend Özaydınlı, yerini Tuncay Özilhan'a bıraktı.